Ελληνικός συναγερμός για να μην περάσουν Τούρκοι πραξικοπηματίες!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στη χώρα μας μετά και τις πληροφορίες για… περίεργα φουσκωτά που εντοπίστηκαν κοντά στη Σύμη. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται στο πόδι περιπολώντας και ξεψαχνίζοντας τα ανατολικά μας σύνορα.

Ο… φόβος των Τούρκων πραξικοπηματιών

Η κυβέρνηση δεν θέλει να βρεθεί αντιμέτωπη με κύμα Τούρκων στρατιωτικών που συμμετείχαν στο πραξικόπημα και προκειμένου να γλιτώσουν από την οργή του Ερντογάν θα περνούν στη χώρα μας για να ζητήσουν άσυλο.

Στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα

στο υπουργείο Άμυνας πάρθηκε η απόφαση να αρχίσουν εντατικές εναέριες, θαλάσσιες, αλλά και χερσαίες περιπολίες.

Με λίγα λόγια οι ένοπλες δυνάμεις, η αστυνομία και το λιμενικό έχουν τεθεί σε ειδική επιφυλακή.

Η ίδια εντολή δόθηκε και στις στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν μεταφερθεί τους τελευταίους μήνες σε νέες θέσεις εξαιτίας των προκλητικών τουρκικών κινήσεων.

Οι κινήσεις Ελλήνων και Τούρκων

Οι Τούρκοι, πάντως, μας πληροφόρησαν χθες το μεσημέρι για την ύπαρξη επιχείρησης για να εντοπιστούν εικοσιπέντε κομάντος που έδωσαν μάχη εναντίον του Ταγίπ Ερντογαν τη βραδιά της απόπειρας του πραξικοπήματος.

Και αυτό γιατί, υπήρξε το σενάριο οι κομάντος να επιχειρήσουν να σπάσουν το μπλόκο των τουρκικών δυνάμεων κατευθυνόμενοι προς την Ελλάδα. Το αποτέλεσμα ήταν να αρχίσουν αμέσως περιπολίες σκάφη και ελικόπτερα του ελληνικού ναυτικού.

Την ίδια ώρα, Έλληνες και Τούρκοι λιμενικοί πραγματοποιούσαν νηοψίες σε σκάφη για να ελεγχθούν οι επιβαίνοντες.

Όλα δείχνουν ότι στην Τουρκία δεκάδες άτομα δεν έχουν συλληφθεί και θα προσπαθήσουν να διαφύγουν με κάθε τρόπο και μέσο. Γίνεται αντιληπτό πως αν περνούσαν στη χώρα μας θα προκαλούσε νέα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η δίκη των «οκτώ» – Το αίτημα ασύλου

Στις 12 το μεσημέρι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα θα βρεθούν ενώπιον του δικαστή του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης .

Την Τρίτη οι «οκτώ» κατέθεσαν επισήμως τα αιτήματά τους, έδωσαν δακτυλικά αποτυπώματα, δήλωσαν την οικογενειακή τους.

Οι συνεντεύξεις για να εξεταστούν τα αιτήματά τους αρχίζουν στις 27 Ιουλίου και κάθε ημέρα δύο στρατιωτικοί θα συνομιλούν με χειριστές της Υπηρεσίας Ασύλου.

Το άρθρο Ελληνικός συναγερμός για να μην περάσουν Τούρκοι πραξικοπηματίες! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα