ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Επιδεινώνεται περαιτέρω ο καιρός από σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αισθητή πτώση θερμοκρασίας, παγετός, ιδιαίτερα στα ηπειρωτικά και βόρεια, και ισχυροί άνεμοι θα είναι τα κυριότερα στοιχεία του καιρού για τις επόμενες ημέρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις στα ανατολικά πελάγη που θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ με εξασθένηση το πρωί της

Τετάρτης. Αυτό «μεταφράζεται» σε μερική απαγόρευση απόπλου. Αναλυτικότερα, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων για τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και το ανατολικό Αιγαίο, λόγω θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά, θα εκτελεστούν μόνο τα βραδινά δρομολόγια προς Κρήτη, ενώ με ειδικό σχέδιο ταξιδίου θα γίνει το δρομολόγιο του Blue star 2 στις 19.00 για Σύρο, Κω και Ρόδο.

Από τον Αργοσαρωνικό τα υδροπτέρυγα πραγματοποιούν τα δρομολόγιά τους, μόνο μέχρι την Αίγινα. Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή για Νέα Στύρα-Αγία Μαρίνα. Κλειστή είναι και η πορθμειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλας.

Παράλληλα, χιόνια θα πέσουν στις ανατολικές όχι μόνο ηπειρωτικές, αλλά και νησιωτικές περιοχές, οι οποίες κατά κύριο λόγο θα είναι ασθενείς, εκτός από τη βόρεια Εύβοια, την κεντρική Στερεά και τη Μαγνησία όπου πρόσκαιρα θα είναι εντονότερες.

Από το απόγευμα της Τετάρτη έντονες χιονοπτώσεις προβλέπονται στη δυτική Ελλάδα, οι οποίες σταδιακά και μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες κυρίως κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές.

Στην Αττική αναμένονται ασθενείς γενικά χιονοπτώσεις, οι οποίες θα σημειωθούν κατά περιόδους κυρίως στις βόρειες και ανατολικές περιοχές.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο δήμος Αθηναίων φροντίζει για τους αστέγους παρέχοντας ανοιχτούς θερμαινόμενους χώρους στην πόλη από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου:

-Πολιτιστικός Χώρος 4ης Δημοτικής Κοινότητας, Λένορμαν και Αλεξανδρείας

-Λέσχη Φιλίας Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα 6

-Λέσχη Φιλίας Κίου 5, Κυψέλη

-Κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ, Πειραιώς και Εχελιδών 69

Keywords
Αναζητήσεις
καιρος πειραιας εμυ, καιρος πειραια εμυ
Τυχαία Θέματα