Ένα διαφορετικό «ψαxτήρι» λανσάρει το Facebook

Μια νέα υπηρεσία είναι έτοιμο να προσφέρει το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, το Facebook. Πρόκειται για τη μηχανή αναζήτησης που θα αξιοποιεί τον όγκο δεδομένων των χρηστών του.

Πιο συγκεκριμένα, σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια, ο δημιουργός του Facebook Mark Zuckerberg, παρουσίασε το Graph Search

Beta, τη μηχανή αναζήτησης που δεν αναζητά λέξεις-κλειδιά σε ιστοσελίδες (όπως κάνει το Google) αλλά ψάχνει σε προσωπικές πληροφορίες.

Όπως αναφέρεται στο FoxNews, η νέα μηχανή αναζήτησης θα εμφανίζεται σαν μία μεγαλύτερη μπάρα αναζήτησης στο πάνω μέρος της κάθε σελίδας. Ο χρήστης θα μπορεί να πληκτρολογεί μερικές λέξεις, όπως για παράδειγμα «φωτογραφίες που μου άρεσαν» και η σελίδα θα ανανεώνεται αμέσως με αποτελέσματα από την ιστοσελίδα.

Ο Zuckerberg κατέστησε σαφές πως η μηχανή σχεδιάστηκε με γνώμονα το σεβασμό στο ιδιωτικό απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα και θα δίνει αποτελέσματα μόνο από τις πληροφορίες που μοιράζεται κάθε μέλος του με αυτόν που κάνει την αναζήτηση.

Το Graph Search είναι διαθέσιμο στα Αγγλικά και μόνο σε περιορισμένο αριθμό χρηστών, σε πρώτη φάση.

Keywords
Αναζητήσεις
ψαχτηρι facebook
Τυχαία Θέματα