Εναλλακτικό Android από την Μοzilla

Η Mozilla ετοιμάζεται να διεκδικήσει το δικό της μερίδιο στην αγορά των λειτουργικών για τα κινητά τηλέφωνα και δη αυτών που έχουν ως βάση ανοιχτό λογισμικό, όπως το Android. Μια εναλλακτική πρόταση λοιπόν στο Google Android θα παρουσιάσει η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τον firefox

και πρόκειται για ένα λειτουργικό σύστημα με το όνομα Boot to Gecko, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στον πρώτο πάροχο στα τέλη του 2012 για να αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση για φτηνά smartphones που απευθύνονται σε όλους.

Ο πρώτος πάροχος που θα διαθέσει το νέο λειτουργικό σύστημα είναι η Telefonica, ενώ η LG και η Samsung είναι από τις πρώτες εταιρείες, που όπως φαίνεται θα συμμετάσχουν ενεργά στην προώθηση του νέου λειτουργικού συστήματος. Η πλατφόρμα θα είναι open source, δηλαδή θα μπορεί να την χρησιμοποιήσει ο καθένας και θα μπορεί να επικοινωνήσει με όλες τις άλλες πλατφόρμες και τα διαδικτυακά εργαλεία διευκολύνοντας την επικοινωνία, όπως γίνεται σήμερα με τους web browsers.
Επίσης, το λειτουργικό σύστημα θα βασίζεται σε standars (HTML5, CSS, Javascript) για να θέτει σε λειτουργία τις εφαρμογές και τις λειτουργίες του κι έτσι δεν θα χρειάζεται εξειδικευμένες εφαρμογές για να μπορέσει να λειτουργήσει, λύνοντας ουσιαστικά τα χέρια των χρηστών, οι οποίοι θα γλιτώσουν αρκετά χρηματα και ενέργεια στο κινητό τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα