Ένας χρόνος πολέμου στην Ουκρανία – Μητσοτάκης: Το μήνυμα του πρωθυπουργού

Καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος πολέμου στην Ουκρανία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στη χώρα. Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Ελλάδα στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό των γενναίων υπερασπιστών της ελευθερίας και της δημοκρατίας», σημειώνοντας ότι «η σκέψη μας είναι επίσης στην κατεστραμμένη πόλη της Μαριούπολης και τους ομογενείς μας

εκεί». Ο πρωθυπουργός τόνισε: «Εμείς #StandwithUkraine μέχρι τη νίκη της Ουκρανίας».

Αναλυτικά ο πρωθυπουργός έγραψε: «Ένα χρόνο μετά την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ελλάδα στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό των γενναίων υπερασπιστών της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Η σκέψη μας είναι επίσης στην κατεστραμμένη πόλη της Μαριούπολης και τους ομογενείς μας εκεί. Εμείς #StandwithUkraine μέχρι τη νίκη της Ουκρανίας».

One year after the illegal invasion of Ukraine by Russia, Greece stands unwaveringly on the side of the brave defenders of freedom and democracy. Our thoughts are also with the devastated city of Mariupol and our fellow Greeks there.

We #StandwithUkraine until Ukraine's victory.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) February 24, 2023

Το τραγούδι για τη «μαύρη» επέτειο

Με αφορμή τη συμπλήρωση του ενός έτους από τη ρωσική εισβολή, ο τραγουδιστής της κάντρι Μπραντ Πέισλι κυκλοφορεί ένα νέο τραγούδι στο οποίο συμμετέχει ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο τρεις φορές βραβευμένος με Grammy Mπραντ Πέισλι κυκλοφορεί το τραγούδι με τίτλο «Same Here» (Είμαστε το ίδιο) στο οποίο ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι μιλάει περήφανα για τη χώρα και τον λαό του. Αν και δεν αναφέρει συγκεκριμένα την Ουκρανία, το τραγούδι τελειώνει με τον Πέισλι και τον Ζελένσκι σε συνομιλία, ηχογραφημένη κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης, όπου ο Ζελένσκι μιλά για την επιθυμία των Ουκρανών για ελευθερία, τονίζοντας «Δεν υπάρχει απόσταση μεταξύ των δύο χωρών μας σε τέτοιες αξίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα