Ένας… κυνικά αθεόφοβος ληστής

Κυνικά… αθεόφοβος! Μια εγκληματική ενέργεια, η οποία ως προς τον τρόπο και τον τόπο που συνέβη, δεν έχει προηγούμενο στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά, κλήθηκαν να εξιχνιάσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στον Πύργο.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Νεαρός, πλησίασε σε Ιερό Ναό χωριού της περιοχής, όπου ένας 73χρονος προσπαθώντας με κόπο να ισορροπήσει πάνω σε μια σκάλα, έβαφε την εκκλησία, προκειμένου οι ενορίτες να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες όλες τις ημέρες του Πάσχα και να χαρούν την Ανάσταση.

Παραβλέποντας ο δράστης, κάθε κίνδυνο, ακόμη και να χάσει την ίδια του τη ζωή ο ελαιοχρωματιστής του Ναού, αρχικά τον έσπρωξε από τη σκάλα με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και  στη συνεχεία με την άσκηση σωματικής βίας, χτυπώντας τον στο πρόσωπο αφαίρεσε από την κατοχή του μια χρυσή αλυσίδα με εικόνα της Παναγίας, ένα χρυσό δαχτυλίδι, τα κλειδιά οχήματος του και το κινητό του τηλέφωνο!!!

Σοκ και για τους αστυνομικούς

Σοκ υπέστησαν και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου στο άκουσμα της περιπέτειας του εθελοντή ελαιοχρωματιστή και εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δράστη της ληστείας. Εν τέλει, βραδινές ώρες, από τις πληροφορίες που είχαν λάβει για τα χαρακτηριστικά του τον ταυτοποίησαν και τον συνέλαβαν στην πόλη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία.

Η περιγραφή της ΕΛΑΣ

Ιδού πώς περιγράφει η ίδια η Αστυνομία το απίστευτο συμβάν στον Ιερό Ναό: «Ο κατηγορούμενος, επιτέθηκε σε ηλικιωμένο άνδρα, που εκτελούσε εργασίες ελαιοχρωματισμού σε Ιερό Ναό και αφού αρχικά τον έσπρωξε από σκάλα με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος, στη συνεχεία με την άσκηση σωματικής βίας, χτυπώντας τον στο πρόσωπο αφαίρεσε από την κατοχή του μια χρυσή αλυσίδα με εικόνα της Παναγίας, ένα χρυσό δαχτυλίδι, τα κλειδιά οχήματος του και το κινητό του τηλέφωνο».

Στα Βυτινέϊκα

Όλο αυτό το απίστευτο γεγονός συνέβη στο χωριό Βυτινέϊκα, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του οποίου εξοργίστηκαν με το θράσος και την απερισκεψία του δράστη της ληστείας, που θα μπορούσε με την πτώση από τη σκάλα να έχει μοιραίες συνέπειες για την ίδια τη ζωή του 73χρονου.

Εξιχνιάσεις

Τις ίδιες ώρες, από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, έπειτα από πολύμηνες  έρευνες, εξιχνιάσθηκαν δύο  υποθέσεις ληστειών, οι οποίες διαπράχθηκαν το περασμένο έτος, σε περιοχές της Χαλκίδας. Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν, κατά περίπτωση, δύο  ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν σχετικές ποινικές δικογραφίες. «Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία  «στην πρώτη περίπτωση, βραδινές ώρες της 17-02-2023, ένας εκ των ανωτέρω, προσέγγισε ημεδαπό διανομέα φαγητού, που ανέμενε για παράδοση παραγγελίας και με την απειλή μαχαιριού, του απέσπασε χρηματικό ποσό, καθώς και παρασκευασμένα φαγητά που είχε στο ειδικό κουτί διανομής.

Στη δεύτερη περίπτωση, μεσημβρινές ώρες της 27-05-2023, ο δεύτερος εκ των ανωτέρω, μαζί με συνεργούς του τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, παραβίασαν εξωτερική συρμάτινη περίφραξη ελαιοτριβείου και εισήλθαν σε κοντέινερ, εντός του οποίου βρισκόταν αλλοδαπός υπάλληλος του ελαιοτριβείου. Ακολούθως, με τη χρήση σωματικής βίας, απέσπασαν από τον αλλοδαπό διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ένδυσης και υπόδησης, καθώς και χρηματικό ποσό».

Φωτο αρχείου
Keywords
Τυχαία Θέματα