''Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, θα οδηγήσει στη διάλυση της ευρωζώνης''

Να δώσουν χρόνο στην Αθήνα καλούν τους ηγέτες της Ε.Ε. πενήντα γνωστοί Ευρωπαίοι με κείμενο τους το οποίο δημοσιεύουν στο Διαδίκτυο, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Χανς Αϊχελ, καθώς και ο Γερμανός οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ.

Οι «50» ισχυρίζονται ότι μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα προκαλούσε στην Ευρώπη κραδασμούς τους οποίους δε θα μπορούσε να απορροφήσει, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου στη γηραιά ήπειρο.

«Εμείς, αντιθέτως, πιστεύουμε ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα συνεπαγόταν πολιτικό και οικονομικό όλεθρο» τονίζουν οι «50», προσθέτοντας ότι οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί διάσωσης δεν μπορούν να εγγυηθούν σωτηρία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

«Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να προκαλέσει την διάλυση όλης της Ευρωζώνης, με συνέπεια τη βαθιά ύφεση και μια νέα παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση»

Οι «50» παρατηρούν ότι «η πολιτική λιτότητας ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία» και ζητούν από τους ηγέτες της ΕΕ να βρουν «μια συμβιβαστική λύση που θα εγγυάται το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα, αλλά θα προφέρει και περισσότερο χρόνο στην Αθήνα για να αποπληρώσει τα χρέη της».

πηγή: iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα