Ενίσχυση 300€ σε μαθητές δημοτικού-γυμνασίου από το υπουργείο Οικονομικών

Την οικονομική ενίσχυση ύψους 300€ για κάθε μαθητή υποχρεωτικής εκπαίδευσης, του οποίου το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τα 3.000€, προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κου Χ. Σταϊκούρα. Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., που έχουν ανήλικα παιδιά, τα οποία φοιτούν σε δημόσια σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000€. Σύμφωνα με την απόφαση, η εισοδηματική ενίσχυση παύει να καταβάλλεται μετά το πέρας της υποχρεωτικής εκπαίδευσης του μαθητή και με την συμπλήρωση του 16ου έτους της ηλικίας του.

Η απόφαση αναφέρει ότι με τη λήξη του σχολικού έτους οι δικαιούχοι θα υποβάλλουν τις αιτήσεις στο διευθυντή του σχολείου, ο οποίος θα εκδίδει ειδική βεβαίωση. Οι αιτήσεις θα διαβιβάζονται στην οικεία ‘Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης’, η οποία μετά την συγκέντρωση όλων των δικαιολογητικών από τα σχολεία που υπάγονται στη χωρική αρμοδιότητα αυτής, εκδίδει τη σχετική απόφαση ανάληψης υποχρέωσης, συντάσσει την κατάσταση πληρωμής, ελέγχει την πληρότητα των δικαιολογητικών και τα προωθεί στις οικείες υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου για την έκδοση του σχετικού χρηματικού εντάλματος.
Απαραίτητη για την διαδικασία είναι η βεβαίωση του διευθυντή, από την οποία θα προκύπτει η εγγραφή του μαθητή σε τάξη υποχρεωτικής εκπαίδευσης και η κανονική παρακολούθηση των μαθημάτων κατά το σχολικό έτος που έληξε. Επίσης, για την αίτηση απαραίτητο είναι το αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση ή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του ίδιου έτους (Έντυπου Ε1), αν κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχει παραληφθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την Εφορία.
Οι παραπάνω δαπάνες δεν υπόκεινται στον προληπτικό έλεγχο του ‘Ελεγκτικού Συνεδρίου’ και βαραίνουν τους οικείους ειδικούς φορείς του προϋπολογισμού των περιφερειακών υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ενίσχυση 300€, -γυμνασίου, Οικονομικών,enischysi 300€, -gymnasiou, oikonomikon