«Ένοχα» για την παιδική παχυσαρκία τα αλμυρά σνακ

Εάν δεν θέλετε να γίνει το παιδί σας υπέρβαρο, τότε ίσως θα πρέπει να κρύψετε τα αλμυρά σνακ, τα οποία ενθαρρύνουν τους νέους να καταναλώνουν ποτά υψηλής θερμιδικής αξίας για να ξεδιψάσουν, όπως τονίζουν Αυστραλοί ερευνητές.

Το πανεπιστήμιο Deakin της Αυστραλίας συγκέντρωσε στοιχεία για τις διατροφικές συνήθειες και τη σωματική δραστηριότητα 4.283 παιδιών ηλικίας 2 - 16 ετών. Εξ αυτών τα 2/3 επέλεγαν ροφήματα πλούσια σε ζάχαρη για να ξεδιψάσουν μετά την κατανάλωση σνακ,

που περιείχαν μεγάλες ποσότητες αλατιού, όπως τα πατατάκια. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι τα παιδιά που κατανάλωναν περισσότερα από ένα ποτά υψηλής θερμιδικής αξίας ημερησίως, παρουσίαζαν κατά 34% μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα.

Η επικεφαλής της έρευνας, Κάρλει Γκριμς, σχολίασε ότι «η διατροφή που περιέχει μεγάλες ποσότητες αλατιού οδηγεί στην αύξηση του σωματικού βάρους, ενώ επίσης ευθύνεται για την εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων υγείας μακροπρόθεσμα. Το αλάτι αυξάνει την αρτηριακή πίεση, η οποία ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό για την εκδήλωση εγκεφαλικών επεισοδίων ή καρδιακών παθήσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ένοχα,enocha