Ένοχο για την εμφάνιση άνοιας το fast food!

Λίγοι μπορούν να αντισταθούν στο fast food, ωστόσο ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτούν εις διπλούν πριν υποκύψουν, καθώς-πέρα από τις έξτρα θερμίδες- το “γρήγορο” φαγητό είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση άνοιας. Μελέτης που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν είχαν ήδη συνδέσει την κακή διατροφή με την εμφάνιση της άνοιας, μέσω της υπέρτασης και της παρεμπόδισης της ομαλής αιμάτωσης του εγκεφάλου

λόγω υψηλών τιμών χοληστερόλης.

Τη σκυτάλη των ερευνών παίρνει μελέτη του πανεπιστημίου Μπράουν, η οποία αναφέρει ότι η κατανάλωση λιπαρών και πλούσιων σε ζάχαρη τροφίμων επηρεάζει την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου και την παροχή ινσουλίνης σ' αυτόν.

Στην περίπτωση του διαβήτη τύπου 2, το fast food κάνει τα κύτταρα του οργανισμού ανθεκτικά στα φυσιολογικά επίπεδα ινσουλίνης, με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνονται σε αυτήν και να αδυνατούν να μετατρέψουν τη γλυκόζη στο αίμα σε ενέργεια. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στην περίπτωση του Αλτσχάιμερ, δηλαδή ότι η κακή διατροφή, παρεμποδίζει τη φυσιολογική ανταπόκριση των κυττάρων του οργανισμού στην ινσουλίνη.
Το πείραμα έγινε σε ποντίκια και η ερευνήτρια Σούζαν ντε λα Μόντε ανέφερε: «Τα ποντίκια εμφάνισαν άνοια, δε μπορούσαν ούτε να μάθουν, αλλά ούτε και να θυμηθούν πράγματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα