Ένοχος ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Γ. Ρουσάκη

Ένοχος κρίθηκε ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη στη συμπλοκή οπαδών ομάδων στην παραλιακή του Ηρακλείου τον Σεπτέμβριο του 2011. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων του για ελαφρυντικά, όπως η ειλικρινής μεταμέλεια.

«Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Ήταν τυχαίο πως είχε λευκό ποινικό μητρώο», ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας και πρότεινε ισόβια κάθειρξη.


Σε ό,τι αφορά στον 24χρονο κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία, αλλά ένοχος για τις πλημμεληματικές

πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά, της συμπλοκής και της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Αθώοι κρίθηκαν 8 άτομα, ενώ οι υπόλοιποι 11 κρίθηκαν ένοχοι για διατάρξη κοινής ειρήνης απο άτομα που δεν έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και για συμπλοκή.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της απόφασης, υπήρξε κλίμα έντασης, καθώς ο καταδικασθείς ξέσπασε σε κλάματα, ενώ η μητέρα και ο πατέρας του Ρουσάκη δεν έκρυψαν την οργή τους προς τον καταδικασθέντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα