Ένοπλη συμπλοκή στα σύνορα Συρίας - Ιορδανίας

"Θερμό" επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής ανάμεσα στο Αμμάν και τη Δαμασκό, όταν ιορδανικές και συριακές δυνάμεις αντάλλαξαν πυρά.

Όπως αναφέρει πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Ιορδανίας, η ένταση κλιμακώθηκε, όταν, στην περιοχή Ταλ αλ Σιαχάμπ, οι συριακές δυνάμεις έστρεψαν τα όπλα τους εναντίον μιας ομάδας περίπου 300 προσφύγων που προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ιορδανία.

Οι δυνάμεις της Ιορδανίας απάντησαν στους πυροβολισμούς και, σύμφωνα με μαρτυρίες, για περίπου 10 λεπτά δόθηκε μάχη μεταξύ των δύο πλευρών. Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια κάνει λόγο για δυο τραυματίες-

Ιορδανούς στρατιώτες.

Την ύπαρξη «θερμού» επεισοδίου αρνήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Αμάν επισημαίνοντας πως οι συριακές δυνάμεις έστρεψαν τα πυρά τους κατά των προσφύγων, τραυματίζοντας αρκετά άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί που υπέκυψε στα τραύματά του, κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Το ένοπλο επεισόδιο αποτελεί την πρώτη μεγάλης κλίμακας σύγκρουση της Συρίας και της Ιορδανίας, μία μόλις εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του Αμμάν, ότι έχει θέσει τις στρατιωτικές μονάδες στα σύνορα σε κατάσταση επιφυλακής.

Keywords
Τυχαία Θέματα