Ένταση και συμπλοκές στην πορεία για τον Αλέξη

Στους δρόμους όλης της χώρας μαθητές και φοιτητές διαδηλώνουν στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου, που τέσσερα χρόνια πριν, δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Ένταση επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη και στο Αγρίνιο. Σε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία.

Για την Αττική το κάλεσμα ήταν για τις 11

το πρωί στα Προπύλαια. Μετά τις 12.00 οι σπουδαστές ξεκίνησαν πορεία με τελικό προορισμό τη Βουλή. Μικροένταση δημιουργήθηκε στη Σταδίου και στα Προπύλαια.

Στα Προπύλαια μάλιστα, έγινε ρίψη μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, με μία κοπέλα εκτός της πορείας, να γίνεται αποδέκτης κατά λάθος με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα στο πόδι και να καούν τα μαλλιά της. Με χρήση χημικών απάντησαν τα ΜΑΤ.

Κλειστοί είναι από τις 10 πρωί οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο. Στις 17.00 και στις 19.00 διοργανώνονται από αριστερές οργανώσεις και κόμματα νέες διαδηλώσεις.

Στις εννέα το βράδυ έχει προγραμματισθεί μνημόσυνο στον τόπο της δολοφονίας.

Στη Θεσσαλονίκη, εκατοντάδες μαθητές ξεκίνησαν την πορεία τους από την Καμάρα για να τιμήσουν τον άτυχο Αλέξη.

Ένταση επικράτησε στην πορεία των μαθητών, λίγο μετά τις 11.30. σ την Καμάρα, όταν οι μαθητές αντιλήφθηκαν την έντονη παρουσία αστυνομικών.

Ένταση επικράτησε και στο Αγρίνιο σε πορεία για την επέτειο Γρηγορόπουλου, όπου οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών.

Ολοκληρώθηκαν οι δύο πορείες που πραγματοποιήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. Η συμμετοχή του κόσμου, κυρίως μαθητών, ήταν μεγάλη ενώ δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό επεισόδιο.

Συγκεντρώσεις και στην Κρήτη. Λίγο μετά τις 11.00 ξεκίνησε η πορεία μαθητών και φοιτητών, η οποία πέρασε από κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα