Ένταση στη Βουλή από τα «σκουπίδια» του Κασιδιάρη

Σε κλίμα έντασης, το οποίο πυροδοτήθηκε από την επιμονή του εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής» να χρησιμοποιήσει τον όρο «σκουπίδια», αναφερόμενος συνολικά στους μετανάστες που παράνομα εισέρχονται στην Ελλάδα, διεξήχθη σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο μικρής διάρκειας συζήτηση για το μεταναστευτικό ζήτημα και το φαινόμενο της ρατσιστικής βίας στη χώρα μας.

Η επιλογή του κ. Ηλ. Κασιδιάρη στη συγκεκριμένη ορολογία προκάλεσε

την έντονη αποδοκιμασία εκ μέρους τόσο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Βούτση, όσο και του προεδρεύοντος της συνεδρίασης κ. Λεων. Γρηγοράκου.

Μάλιστα, εξαιτίας της παρέμβασης του πέμπτου αντιπροέδρου της Βουλής προκειμένου να μην ακούγονται στη Βουλή εκφράσεις όπως εκείνη που χρησιμοποίησε το κορυφαίο στέλεχος της Χ.Α., κατεγράφη και σύντομο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του κ. Γρηγοράκου και του κ. Κασιδιάρη, καθώς ο τελευταίος αρνήθηκε ν’ ανακαλέσει την επίμαχη έκφρασή του.

Η αρχή είχε γίνει χθες, σε συνεδρίαση μιας εκ των κοινοβουλευτικής Επιτροπών, όπου συζητείτο το θέμα της δημιουργίας κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών.

«Ουσιαστικά, με δικές σας πολιτικές αποφάσεις, έχετε μετατρέψει την Ελλάδα σε σκουπιδότοπο ολόκληρης της Ευρώπης», είχε πει απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Κασιδιάρης.

Σήμερα, στην αίθουσα της Ολομέλειας και κατά την διάρκεια της συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων βουλευτών προς υπουργούς, ο κ. Βούτσης μνημονεύοντας το συγκεκριμένο χαρακτηρισμό, μίλησε για ανατριχιαστικές εκφράσεις.

«Επιμένω στην ορολογία σκουπίδια», είπε σε υψηλούς τόνους λίγο αργότερα ο κ. Κασιδιάρης, προκαλώντας την άμεση παρέμβαση του κ. Γρηγοράκου: «Σεβαστείτε το χώρο αυτό», είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή της Χ.Α.

«Εγώ σέβομαι το χώρο αυτό, αλλά έχουμε δημοκρατία και δεν δέχομαι παρεμβάσεις. Θα λέω αυτά που θέλω», επέμεινε.

«Έχουμε δημοκρατία αλλά όχι όπως την εννοείτε εσείς. Ορισμένες εκφράσεις δεν εκφράζουν το ελληνικό κοινοβούλιο», ανταπάντησε ο προεδρεύων της συνεδρίασης. «Εγώ επιμένω! Σκουπιδότοπο έχουν καταντήσει την Ελλάδα. Χιλιάδες εγκληματικά στοιχεία μπαίνουν στη χώρα. Έχουν διαπράξει άπειρα εγκλήματα στις χώρες προέλευσής τους οι δεκάδες χιλιάδες που μπαίνουν στη χώρα μας» συνέχισε ο κ. Κασιδιάρης, επιτιθέμενος και στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης που ασχολούνται με το έγκλημα σε βάρος μαθήτριας στην Πάρο από παράνομο μετανάστη πακιστανικής καταγωγής.

Ασκώντας κριτική στον έως τώρα χειρισμό της υπόθεσης, ο βουλευτής της Χ.Α. είπε χαρακτηριστικά: « ‘Η τυφλοί ή τρελοί οι δύο δικαστικοί λειτουργοί που ασχολούνται με την υπόθεση του Πακιστανού που βίασε την μαθήτρια. Το σκουπίδι είναι στις φυλακές Αυλώνας και την περνάει ζάχαρη».

Για το φαινόμενο της ρατσιστικής βίας στη χώρα μας, νωρίτερα απευθυνόμενος στον υπουργό Δημόσιας Τάξης ο κ. Βούτσης είχε υπογραμμίσει πως αν και προσλαμβάνει τα τελευταία δύο χρόνια μεγάλες διαστάσεις «ουδείς έχει συλληφθεί ή καταδικαστεί και δεν υπάρχει ούτε μέριμνα για την καταγραφή των κρουσμάτων. Τα καταγεγραμμένα κρούσματα

Keywords
Τυχαία Θέματα