Έντονη αντίδραση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κατά του Πεπόνη

Κατέθεσε χθες το απόγευμα το υπόμνημά του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου. Στο υπόμνημα ο κ. Γεωργίου αφήνει «αιχμές» κατά του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ότι παρά τη συμφωνία τους να δώσει προηγουμένως τις δικές του εξηγήσεις και μεθοδολογικές αναλύσεις, εκείνος αντί να τον περιμένει προτίμησε να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή.

Παράλληλα, σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων στη διοικητική έρευνα για τις καταγγελίες των οικονομικών

εισαγγελέων, προκύπτει ότι στις 22-12-11 σκόπευαν να αρχειοθετήσουν την έρευνα για τα CDS (όπου συμπεριλαμβάνεται και ο αδερφός του τέως πρωθυπουργού Αντρίκος Παπανδρέου) καθώς ενημέρωσαν τον κ. Τέντε και τον αντεισαγγελέα Ν. Παντελή ότι η υπόθεση «βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο και η δικογραφία θα τεθεί σε λίγες μέρες στο αρχείο».

Πάντως, εντός της ημέρας η κυβέρνηση ενδέχεται να προχωρήσει τη διαδικασία αντικατάστασης των οικονομικών εισαγγελέων, υποβάλλοντας διά του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, σχετικό ερώτημα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει αύριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα