ΕΟΠΥΥ: 780 εκ. ευρώ μέχρι τέλη Αυγούστου σε παρόχους και γιατρούς

Κατά τη συνάντηση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δ. Κόντος ανακοίνωσε, ότι θα καταβληθούν 600 εκατ. ευρώ στους παρόχους μέχρι τέλος Αυγούστου και 108 εκατ. ευρώ στους γιατρούς μέχρι τέλος Ιουλίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Κόντο, θα ενισχυθούν τα πολυιατρεία ενώ ο ΕΟΠΥΥ θα συγκροτήσει

δικό του σώμα γιατρών για τον κλινικό έλεγχο.

Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση συμβασιούχων γιατρών.

Στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ τέθηκαν από το δ.σ. του ΙΣΑ τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η δυσλειτουργία του Φορέα στον ιατρικό κόσμο και στους ασθενείς και έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυσή τους.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης έθεσε το θέμα των ανασφάλιστων πολιτών και ο κ. Κοντός από την πλευρά του δεσμεύθηκε ότι θα γίνει προσπάθεια για την φαρμακευτική και νοσηλευτική τους κάλυψη καθώς και το θέμα της δυσλειτουργίας των ΚΕΠΑ που έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην πιο ευαίσθητη ομάδα των ασθενών.

«Για την ενίσχυση των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξεταστεί η πρόταση του ΙΣΑ για τη διαφοροποίηση του ποσοστού συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη με εισοδηματικά κριτήρια», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα