Επαφές Σαμαρά στις Βρυξέλλες για στήριξη μέσω αναπτυξιακών μέτρων

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί την ερχόμενη Τρίτη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εν όψει της ανάληψης από την Ελλάδα της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πρώτο εξάμηνο του 2014 για να έχει επαφές με κορυφαίους παράγοντες της ΕΕ, όπως ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν

Ρομπάι και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Περισσότερο βέβαια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, ο κ. Σαμαράς πρόκειται να παρουσιάσει την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και να διαμηνύσει ότι η Ελλάδα χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα και κοινωνική ειρήνη.

«Μην μας πιέζετε να πάρουμε άλλα μέτρα. Δεν αντέχουμε! Όλα κρέμονται από μία κλωστή» είναι το μήνυμα που θα μεταδώσει -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες και θα τονίσει την ανάγκη να υποστηριχτεί η δικομματική κυβέρνηση, ζητώντας να υπάρξουν σύντομα αναπτυξιακά μέτρα.

Σε αυτήν την εκστρατεία βρίσκει αρωγούς την ελληνίδα επίτροπο Μαρία Δαμανάκη, η οποία προσπαθεί να μεταδώσει την ανάγκη να αποκτήσει το μνημόνιο αναπτυξιακή διάσταση.

Την Τετάρτη ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σε αυτήν αναμένεται να καθοριστεί η διαπραγματευτική τακτική με την τρόικα, η οποία καταφθάνει στην Αθήνα στις 23 Σεπτεμβρίου, αναλόγως και με το αποτέλεσμα των επαφών του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα