Επαναλειτουργεί η ΒΙΟ.ΜΕ με «εργοδότη» τους εργαζομένους

Ένα τολμηρό πείραμα βάζουν μπροστά οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής που από την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, επαναλειτουργούν υπό τον πλήρη έλεγχο τους, το εργοστάσιο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε χθες, στην πόρτα του εργοστασίου ο πρόεδρος της ΒΙΟ.ΜΕ Μ. Αναγνώστου τόνισε ότι στόχος της κίνησης ήταν να γίνει κατανοητό ότι «αυτό που διαδίδουμε δεν είναι μια ιδέα που έχουν κάποιοι τρελοί γραφικοί αλλά η πραγματικότητα, δηλαδή ότι οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής ανοίγουν το εργοστάσιο και το λειτουργούν μόνοι τους χωρίς καμία επιστασία και χωρίς πατρονάρισμα».

«Οι

μηχανές πήραν μπροστά μόνο από τους εργάτες» πρόσθεσε και κάλεσε τους αρμόδιους να προχωρήσουν στη λύση των γραφειοκρατικών προβλημάτων που απομένουν για να μπορέσουν να περάσουν στην πλήρη επανεκκίνηση της παραγωγής. Υπενθύμισε ακόμη ότι οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να λειτουργήσουν το εργοστάσιο γιατί δεν έχουν άλλη λύση επιβίωσης και δεν μπορούν να περιμένουν «πότε θα καταφέρουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι αρμόδιοι».

Φωτό: alterthess.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα