Επεισόδια Αθήνα τώρα: Συνεχίζονται οι συμπλοκές με 7 τραυματίες

Σήμερα το μεσημέρι (08/03) ξεκίνησε το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με πάνω από 12.000 κόσμο να συμμετέχει στην πορεία. Λόγος, για την σχετική αντίδραση προς την ψήφιση του νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ενώ όλα βρίσκονταν υπό κανονικές συνθήκες, ξαφνικά, πριν τις 15.00 το μεσημέρι, τα πνεύματα οξύνθηκαν στην οδό Σταδίου, όπου σύμφωνα με πηγές, κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ στο ξενοδοχείο «Εσπέρια». Ως αποτέλεσμα, ξέσπασαν επεισόδια με στους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών. Σημειώνεται ότι κατά τις 15.30 ξέσπασε δεύτερος κύκλος επεισοδίων με τα γεγονότα να μεταβιβάζονται έξω από τη

Βουλή.

Από τις συμπλοκές προέκυψαν 7 τραυματισμοί, με ένα νεαρό διαδηλωτή, ο οποίος εθεάθη με αίματα στο κεφάλι. Στο σημείο, έφτασε και ασθενοφόρο για την παροχή των πρώτων βοηθειών στους τραυματίες. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, μέχρι στιγμής, έχουν γίνει 9 προσαγωγές ατόμων στο πλαίσιο προέλεγχων που πραγματοποιήθηκαν πριν την έναρξη του συλλαλητηρίου κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, το οποίο είναι σε εξέλιξη.Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Tα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Η αστυνομία προχωρά σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας. Σήμερα, εκτός από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, απεργία έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ ενώ λαμβάνει μέρος η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών. Επίσης στις 8 το βράδυ έχει προκηρυχτεί φεμινιστική διαδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Όπως επισημαίνεται από την ΕΛ.ΑΣ. στις συγκεντρώσεις αναμένεται η συμμετοχή μεγάλου αριθμού ατόμων από σωματεία, εργατικά κέντρα, εκπαιδευτικούς, φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους καθώς και από άλλους φορείς και συλλογικότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, με σκοπό τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών να συνέρχονται, η Ελληνική Αστυνομία, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, θα λάβει τα αναγκαία μέτρα τροχαίας με την πραγματοποίηση κατά περίπτωση εκτροπών και διακοπών κυκλοφορίας, ώστε να μην διαταραχθεί υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης. Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών- σε οδούς:

περιμετρικά των Προπυλαίωντης Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.)της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας)καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου, της Σταδίου και της Ακαδημίας.

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των συναθροίσεων – κινητοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επεισόδια Αθήνα, Συνεχίζονται,epeisodia athina, synechizontai