Επεισόδια σε διαδηλώσεις εργατών στο Μπαγκλαντές

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Μπαγκλαντές σε διαδήλωση που πραγματοποίησαν χιλιάδες οργισμένοι εργάτες της βιομηχανίας ενδυμάτων της χώρας που διεκδικούσαν αυξήσεις μισθών, μετά το θάνατο 1.127 εργατών σε κατάρρευση κτιρίου.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα προκειμένου να διαλύσει τη συγκέντρωση των εργατών που είχαν αποκλείσει την πρόσβαση προς αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στην βιομηχανική ζώνη της Ασούλια, στην περιφέρεια της πρωτεύουσας Ντάκα, όπου

λειτουργούν εκατοντάδες βιοτεχνίες που τροφοδοτούν δυτικές εταιρείες όπως η αμερικανική Walmart και η γαλλική Carrefour.

Οι βιοτεχνίες αυτές έκλεισαν προσωρινά την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας επεισοδίων βίας από εργάτες.

Επαναλειτούργησαν σήμερα Δευτέρα, αφού η Ένωση Κατασκευαστών και Εξαγωγέων Ενδυμάτων του Μπανγκλαντές ανακοίνωσε ότι έλαβε τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι στα εργοστάσια θα επικρατήσουν "οι υψηλότερες συνθήκες ασφαλείας".

Οι εργάτες διεκδικούν αύξηση των μισθών τους, που συχνά ανέρχονται σε 38 δολάρια μηνιαίως, και απαιτούν την εκτέλεση του ιδιοκτήτη του κτηρίου Ράνα Πλάζα, που στέγαζε δεκάδες βιοτεχνίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα