Επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του μετρό

Επιχείρηση των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε γύρω στις 4 τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια, προκειμένου να απομακρυνθούν οι απεργοί οι οποίοι οχυρώθηκαν μέσα στις εγκαταστάσεις μετά την κοινοποίηση της κυβερνητικής απόφασης περί επιστράτευσης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν έξι διμοιρίες των ΜΑΤ και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ.

Οι αστυνομικοί αρχικά έσπασαν με πολιορκητικό κριό τις αλυσίδες που είχαν τοποθετήσει οι εργαζόμενοι του Μετρό στην κεντρική πύλη και στη συνέχεια μπήκαν στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων, απομακρύνοντας όσους βρίσκονταν στο χώρο.

Στην πύλη ωστόσο παραμένουν περίπου 50 εργαζόμενοι, ισχυριζόμενοι ότι είναι προσωπικό ασφαλείας.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις προσαγωγές.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί περιμετρικά από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ψάχνουν τους απεργούς για συλλήψεις, φύλλα πορείας

Εν τω μεταξύ ξεκίνησε η διαδικασία επίδοσης των φύλλων επίταξης, τα οποία θυροκολλούνται, καθώς οι εργαζόμενοι είναι «εξαφανισμένοι».

Παράλληλα, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, ζήτησε την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας (δηλαδή, να προχωρήσει η αστυνομία σε συλλήψεις), καθώς απέστειλε στην Κρατική Ασφάλεια τις αποφάσεις με τις οποίες κρίθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο μέσο μεταφοράς.

Χωρίς μέσα μεταφοράς ως τη Τρίτη

«Παραλύουν» όλα τα μέσα μεταφοράς στην πρωτεύουσα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους εργαζόμενους στο Μετρό . Σε ένδειξη συμπαράστασης, το ένα μετά το άλλο Σωματείο Εργαζομένων προκηρύσσουν επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Συγκεκριμένα, αποφασίσθηκαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στον προαστιακό από την Παρασκευή ως την Τρίτη. Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ (λεωφορεία), από Παρασκευή ως Τρίτη. Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, το τραμ και τα τρόλεϊ κατέρχονται σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από την Παρασκευή ως την Τρίτη, ενώ νέα 24ωρη απεργία και για το Μετρό την Παρασκευή.

Τέλος, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά αποφάσισαν 24ωρη για την Παρασκευή σε όλα τα μέσα μεταφοράς και παναττική πανεργατική στάση εργασίας 12.00 - 16.00.

Keywords
Τυχαία Θέματα