«Επέστρεψε» η προτομή του Ηλιάκη

Επανατοποθετήθηκε σήμερα (Τρίτη), στην τοποθεσία «μπαλκόνι» των Χανίων, η προτομή του ήρωα πιλότου της 115 Πτέρυγας Μάχης, Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος στις 23 Μαΐου του 2006 σκοτώθηκε σε θερμό επεισόδιο ελληνικών με τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16.

Ο αδελφός του Κώστα Ηλιάκη, Φίλιππος, άφησε στη βάση της προτομής ένα μπουκέτο λουλούδια, δηλώνοντας με συγκίνηση: «Ο Κώστας ξαναγύρισε σήμερα εκεί που ανήκει πλέον, όταν έφυγε από την οικογένειά του. Στους

Έλληνες πολίτες».

Η προτομή του Κώστα Ηλιάκη είχε κλαπεί από το σημείο που είχε τοποθετηθεί επι της οδού Ακρωτηρίου τα ξημερώματα της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου. Την υπόθεση ανέλαβαν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, που εστράφησαν αμέσως στην κατεύθυνση της κλοπής, προκειμένου να πωληθεί ως χαλκός.

Μία ημέρα μετά, η προτομή βρέθηκε πεταμένη κοντά σε αγρόκτημα στις Καλύβες Αποκορώνου και την επομένη οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 18χρονο από τα Χανιά, ο οποίος είχε παραδεχθεί πως έκλεψε την προτομή για να την πουλήσει, επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα