Επιχείρηση για τον εντοπισμό καταστημάτων παράνομων παιχνιδιών

Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή των Αχαρνών από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τον έλεγχο παραβάσεων σχετικών με τη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων, καθώς και με τη φορολογική, εργατική και υγειονομική νομοθεσία.

Στο πλαίσιο των ελέγχων σε τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος διαπιστώθηκε ένας μεγάλος αριθμός παραβάσεων για τις οποίες, μεταξύ άλλων, συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες και δύο Ελληνίδες, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για παράβαση της νομοθεσίας

που αφορά στα παίγνια, στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος, ανασφάλιστη εργασία και άλλες παραβάσεις της φορολογικής, εργατικής και υγειονομικής νομοθεσίας.

Πιο αναλυτικά:

1. Σε κατάστημα - καφενείο, συνελήφθησαν ένας 39χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος και μία 23χρονη εργαζόμενη, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια, της υγειονομικής νομοθεσίας καθώς και για στέρηση πιστοποιητικού υγείας και άδειας εργασίας της υπαλλήλου.

Επιπλέον, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα:

μη έκδοση παραστατικών στοιχείων

μη επίδειξη βιβλιαρίου επισκευών και συντήρησης του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού.

μη καταβολή του νομίμου τέλους για την εγκατάσταση – τοποθέτηση τεσσάρων (4) ειδικά διασκευασμένων τραπεζιών για τη διενέργεια παιγνίων με παιγνιόχαρτα.

μη επίδειξη του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.)

Κατά την έρευνα του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των 345 ευρώ.

2. Σε κατάστημα καφέ-ουζερί, συνελήφθησαν ένας 54χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, η 35χρονη υπεύθυνη του καταστήματος και ένας 52χρονος παίκτης ο οποίος συμμετείχε στα παράνομα παίγνια, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για παράβαση του νόμου περί παιγνίων, στέρηση πιστοποιητικού υγείας και άδειας εργασίας της αρμόδιας αρχής.

Επιπλέον, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα:

μη επίδειξη βιβλιαρίου επισκευών και συντήρησης του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού.

μη καταβολή του νομίμου τέλους για την εγκατάσταση – τοποθέτηση έξι (6) ειδικά διασκευασμένων τραπεζιών για τη διενέργεια παιγνίων με παιγνιόχαρτα.

μη επίδειξη του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.)

Στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των 1.086,5 ευρώ.

3. Σε Ιnternet cafe συνελήφθη ο 21χρονος Έλληνας ιδιοκτήτης του, ενώ σε βάρος μίας 22χρονης εργαζόμενης στο κατάστημα υποβλήθηκε μήνυση, για κατά περίπτωση, στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος, πιστοποιητικού υγείας και άδειας εργασίας της αρμόδιας αρχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα