Επικρίσεις για το λουκέτο στην ΕΡΤ από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Πληθαίνουν οι φωνές που επικρίνουν με κάθε τρόπο το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, με τον Επίτροπο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς, να παίρνει τη σκυτάλη αυτή τη φορά.

Ο κ. Μούιζνιεκς χαρακτήρισε την κίνηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, απερίσκεπτη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η αιφνίδια απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να κλείσει την δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ είναι ένα

απερίσκεπτο βήμα. Καταργώντας ακόμη και προσωρινά τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, η Ελλάδα περιορίζει τον πλουραλισμό των ΜΜΕ, την ελευθερία έκφρασης και το δικαίωμα στην πληροφόρηση, ενώ επιφέρει ένα βαρύ πλήγμα σε ένα βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας».

«Η απόφαση στέλνει ένα παγερό μήνυμα στα μέσα ενημέρωσης και αναμοχλεύει την ένταση σε μια χώρα που ήδη υποφέρει από μια σοβαρή οικονομική και κοινωνική κρίση», είπε χαρακτηριστικά και έκανε έκκληση στην κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση και να σταματήσει να ενεργεί με τρόπο «που περιορίζει απαράδεκτα την ελευθερία των δημόσιων ΜΜΕ», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα