Επιμήκυνση και εκταμίευση της δόσης «στο τραπέζι»…

Εβδομάδα σημαντικών εξελίξεων θα είναι αυτή που άρχισε, καθώς η εκταμίευση της δόσης των 31, 5 δισ. ευρώ και η διετής επιμήκυνση του δημοσιονομικού προγράμματος θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του Euro Working Group σήμερα (Δευτέρα), καθώς και στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Τετάρτη. 

Παράλληλα,

η πορεία της υλοποίησης των μέτρων συζητήθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Για ακόμη μια φορά η τρόικα δεν έκανε βήμα πίσω στα εργασιακά, ενώ έγινε γνωστό ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου θα γίνει πιθανότατα στις 5 Νοεμβρίου.

Ο Γ. Στουρνάρας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, τόνισε η τρόικα παραμένει ανυποχώρητη σε τρία σημεία: το 10% του οικογενειακού επιδόματος, την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και την κύρωση από τη βουλή των ιδιωτικοποιήσεων.

Στη συνεδρίαση του Euro Working Group την περασμένη Πέμπτη, εξετάστηκαν τα θέματα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και το θέμα του χρηματοδοτικού κενού ύψους τουλάχιστον 16-18 δισ. ευρώ που θα προκύψει από την επιμήκυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα