Επίσκεψη κυβερνητών νατοϊκής δύναμης στον δήμο Πειραιά

Τον Γερμανό Διοικητή της νατοϊκής δύναμης που επισκέφθηκε τον Πειραιά, Αρχιπλοίαρχο Thorsten Kaehler, συνοδευόμενο από τον Ακόλουθο Άμυνας της Γερμανίας στην Αθήνα, Norbert Dreschke και αξιωματικούς της νατοϊκής δύναμης, καλωσόρισε, χθες Τρίτη 10 Ιουλίου, στο γραφείο του, στο δημαρχιακό μέγαρο, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Ο

Δήμαρχος Πειραιά, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Σας καλωσορίζω και με την ιδιότητα του Δημάρχου Πειραιά, αλλά και με την προηγούμενη ιδιότητά μου, του υφυπουργού Εθνικής Αμύνης, όπου είχα την ευκαιρία για 3,5 χρόνια να διαπιστώσω ότι το ΝΑΤΟ, είναι μια εγγύηση ειρήνης και σταθερότητας, όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά για όλο τον κόσμο.

Σας εύχομαι να περάσετε καλά. Να ξέρετε, ότι ο Πειραιάς, είναι μια πολύ ασφαλής πόλη. Να ξέρετε, ότι η Ελλάδα είναι μια πολύ ασφαλής χώρα. Μπορεί να περνάμε τα τελευταία δύο-τρία χρόνια, μια βαθιά οικονομική κρίση, αλλά η Ελλάδα θα τα καταφέρει.

Θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να πω ότι μπορεί να δανειστήκαμε χρήματα από τους συμμάχους και εταίρους, τα οποία θα επιστρέψουμε σε λογικούς χρόνους. Μπορεί να δανειστήκαμε παράλογα πολλά για μια γενιά, αλλά ταυτόχρονα έχουμε πλήρη συνείδηση τι έχουμε δώσει εμείς και στους συμμάχους και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Έχουμε δώσει πολιτισμό, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς για την ελευθερία και την ανεξαρτησία, όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά και όλων των ευρωπαϊκών λαών και όχι μόνο. Καλώς ήρθατε λοιπόν στον Πειραιά ως φίλοι, ως σύμμαχοι, ως εταίροι. Να περάσετε καλά και ελπίζω να φύγετε με τις καλύτερες εντυπώσεις».

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Νατοϊκής δύναμης, ευχαρίστησαν τον κ. Μιχαλολιάκο για τη φιλοξενία, είπαν ότι γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει ελληνική φιλοξενία, αφού έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν, πολλές φορές, την Ελλάδα και σημείωσαν ότι «το ΝΑΤΟ είναι υπέρμαχος της ειρήνης και της αλληλεγγύης».

Απαντώντας ο κ. Μιχαλολιάκος, είπε: «Είμαι οπαδός της ύπαρξης του ΝΑΤΟ, από την εποχή του ψυχρού πολέμου ακόμη, όταν στην Ελλάδα επικρατούσε ένας σκληρός αριστερισμός στη γενιά μου. Εγώ ήμουν αρχηγός της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας. Όλοι οι άλλοι λαοί που πολέμησαν το ΝΑΤΟ, σήμερα επιδιώκουν να γίνουν μέλη του.

Συγκεκριμένα, το 1982, είχα πάει στο Δυτικό Βερολίνο, μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά που σήμερα είναι Πρωθυπουργός. Τότε, εγώ ήμουν αρχηγός της ΟΝΝΕΔ και ο Αντώνης Σαμαράς νέος Βουλευτής. Ήμασταν προσκεκλημένοι του Ιδρύματος Αντενάουερ και είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα σημεία που έπεφταν νεκροί οι συμπατριώτες σας, από το Ανατολικό Βερολίνο, καθώς προσπαθούσαν να περάσουν προς την ελευθερία. Ξέρετε, ότι η τότε Δυτική Γερμανία, κράτησε ψηλά το στόχο της ενοποίησης της Γερμανίας και πλήρωσε υψηλό τίμημα για την επανένωση.

Θέλω να είμαι αισιόδοξος, ότι ολόκληρη η Ευρώπη θα βρει τον τρόπο να χρηματοδοτήσει την κοινωνική συνοχή και την ειρήνη. Θέλω να μου επιτρέψετε, να καλωσορίσω ξεχωριστά τον, εκ της Τουρκίας, παριστάμενο αξιωματικό και να πω ότι είμαστε σύμμαχοι, ε

Keywords
Τυχαία Θέματα