Επιστήμονες δημιουργούν σύστημα πληκτρολόγησης με τη σκέψη και όχι με τα δάχτυλα

Έχεις κουραστεί να χτυπάς διαρκώς το πληκτρολόγιο σαν μανιακός;

Μήπως δεν αντέχεις πλέον να χρησιμοποιείς αυτόν τον τόσο παλιομοδίτικο τρόπο εισαγωγής κειμένου που ισχύει από την εποχή των γραφομηχανών;

Η επιστήμη σου δίνει τη λύση, επιτρέποντάς σου να χρησιμοποιείς αποκλειστικά και μόνο τη σκέψη σου.

Το «Σκέφτομαι και γράφω», που οι εκπαιδευτικοί μας προσπαθούσαν να διδάξουν στο σχολείο, τώρα στην πιο προχωρημένη του εκδοχή με την βοήθεια των επιστημόνων.

Το σύστημα που θέλουν να δημιουργήσουν οι επιστήμονες

διαβάζει τη σκέψη οποιουδήποτε και γράφει γράμμα -γράμμα όλα όσα περνάνε από το μυαλό σου. Όλα γίνονται αυτόματα, πολύ γρήγορα και σε πραγματικό χρόνο για πρώτη φορά στην ιστορία των επιστημών. Για να γίνει αυτό εφικτό, χρησιμοποιείται η τεχνολογία functional magnetic resonance imaging (fMRI), η οποία αναλαμβάνει να αναλύσει τις αιμοδυναμικές αποκρίσεις στον εγκέφαλο, οι οποίες προκαλούνται από τις εγκεφαλικές απεικονίσεις των γραμμάτων, σε συνδυαστική χρήση με τους κατάλληλους αλγόριθμους από τον υπολογιστή.

Ειδικά σήματα αντιστοιχούν σε κάθε ένα γράμμα και μόλις ο υπολογιστής είναι έτοιμος για λειτουργία, ο χρήστης μπορεί να αρχίσει να σκέφτεται και να πληκτρολογεί. Σίγουρα η μέθοδος δεν έχει την ταχύτητα της κλασικής μεθόδου εισαγωγής κειμένου, αλλά παραμένει εντυπωσιακό βήμα προς τα εμπρός για τους εργαζόμενους και για όσους ασχολούνται καθημερινά με την πληκτρολόγηση κειμένων.

Πηγή: Techblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα