Επίθεση κατά της κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κος Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «100 μέρες αδράνειας, όπου η βουλή ήταν κλειστή» και τόνισε ότι «με

αξιωματική αντιπολίτευση τον ΣΥΡΙΖΑ η βουλή πλέον δεν θα έχει διακοσμητικό ρόλο».

«Να ξέρουν ότι δεν θα επιτρέψουμε λιγότερη δημοκρατία και λιγότερο νομοθετικό έργο», ξεκαθάρισε ο κος Τσίπρας κάνοντας παράλληλα αναφορά στο δημοσίευμα του Spiegel για επικείμενη έξοδο και την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συναντηθεί με την τρόικα. «Η κυβέρνηση έδειξε αδράνεια στη Σύνοδο Κορυφής» ήταν τα λεγόμενα του συμπληρώνοντας ότι «οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί της κυβέρνησης δεν βλέπουν και δεν διαβάζουν ότι η πολιτική του μνημονίου χρεοκόπησε. Αποδείχθηκαν τροϊκανότεροι των τροϊκανών. Η κυβέρνηση να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, όπου θα συζητηθεί το ελληνικό πρόβλημα».

«Κίνδυνος για τη χώρα δεν ήταν η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η επιλογή της κυβέρνησης, που επιταχύνει την πορεία της χώρας προς την καταστροφή. Τρεις πολιτικοί αρχηγοί σκηνοθετούν την τελευταία πράξη του δράματος του μνημονίου», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να μην αποδεχθεί το διάλογο με την τρόικα. Επιπροσθέτως, τόνισε ότι η κυβέρνηση «εκβιάζει τους πολίτες και την κοινωνία» και επεσήμανε ότι «η επιτάχυνση του μνημονίου είναι ένας σκέτος παραλογισμός, που μας οδηγεί στη χρεοκοπία».

Ο κος Τσίπρας έκανε αναφορά στο θέμα της ‘Χαλυβουργίας’ επιρρίπτοντας ευθύνες στη στάση που κράτησε ο Αντώνης Σαμαράς. «Επιλέγει το δρόμο της βίαιης σύγκρουσης. Ιερό είναι το δικαίωμα στην εργασία, όχι στην εκ περιτροπής εργασίας, ιερό είναι το δικαίωμα στην εργασία, όχι στην εξευτελιστική εργασία με μισθούς 200-300 ευρώ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την κοινοβουλευτική ομάδα «να αποτελέσουν τη φωνή όσων δεν έχουν φωνή και να γίνουν ασπίδα όσων βάλλονται βάναυσα. Είμαστε εδώ γιατί αυτοί μας εξέλεξαν».

Keywords
Τυχαία Θέματα