Επίθεση πειρατών σε ελληνικό πλοίο στο Τόγκο

Πειρατές επιτέθηκαν σήμερα (Τρίτη) σε ένα ελληνικό πετρελαιοφόρο, ανοικτά των ακτών του Τόγκο. Πρόκειται για την τελευταία από μία σειρά επιθέσεων στον Κόλπο της Γουινέας.

Οι λιμενικές δυνάμεις του Τόγκο πλησίασαν τους πειρατές και υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών, όμως στη συνέχεια, το πειρατικό σκάφος διέφυγε, ενώ το δεξαμενόπλοιο εξαφανίστηκε από το οπτικό πεδίο των τοπικών αρχών. Δεν έγινε σαφές, εάν οι πειρατές κατάφεραν να κατασχέσουν το πλοίο.

«Τα περιπολικά σκάφη μας βγήκαν να βοηθήσουν το δεξαμενόπλοιο και έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους

πειρατές», επιβεβαίωσε ο συνταγματάρχης Οινούσσα Τζιμπρίλ, εκπρόσωπος του στρατού του Τόγκο. Ακόμα δεν υπάρχει επικοινωνία με κάποιον από το 20μελές πλήρωμα του πλοίου.

Ένας υπάλληλος της εταιρείας στην Αθήνα, δήλωσε ότι η επίθεση ήταν μία προσπάθεια να κλαπούν οι 56.000 τόνοι πετρελαίου ντίζελ που υπήρχαν στο σκάφος και όχι μια απαγωγή: «Δεν ήταν πειρατεία, ήταν ληστεία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Δημοκρατία του Τόγκο είναι χώρα της δυτικής Αφρικής, που συνορεύει με την Γκάνα στα δυτικά, με το Μπενίν ανατολικά και την Μπουρκίνα Φάσο βόρεια. Στο νότο βρέχεται από τον κόλπο της Γουινέας.

Πληροφορίες από: Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα