«Επίθεση» της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην ΚΕΔΕ

Φουντώνει η κόντρα της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χαρακτηρίζει την ΚΕΔΕ ως «το μακρύ χέρι του νεοφιλελευθερισμού και της τρόικα στην κοινωνία» και την κατηγορεί ότι «παραμένει θεατής στα οξυμένα προβλήματα» εργαζομένων και δήμων και πως «ουσιαστικά υιοθετεί τη διάλυση κάθε

υπηρεσίας δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα (Δευτέρα) στις 14.00, την ώρα της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ. Μάλιστα θα επιδιωχθεί παρέμβαση στο δ.σ. των δημάρχων.

«Αντικείμενο της συγκέντρωσης - παρέμβασης είναι να σταματήσει η ΚΕΔΕ να παραμένει θεατής στα οξυμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους δήμους και στους εργαζόμενους από τις πολιτικές των μνημονίων και της τρόικας. Δεν μπορεί οι δήμοι να βάζουν λουκέτο (Αχαρναί, Κερατσίνι-Δραπετσώνα, Πέραμα, Τρίκαλα, Καρδίτσα κ.λπ.) λόγω έλλειψης πόρων, καθημερινά να υπάρχουν κατασχέσεις στους λογαριασμούς των δήμων και να μένει απλήρωτο το προσωπικό, να μην αντιμετωπίζει τις ελλείψεις σε προσωπικό και να διεκδικεί προσλήψεις ,αλλά αντίθετα να προωθεί μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις με το "Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας"», τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Η ΚΕΔΕ, με τη σιωπή της ουσιαστικά υιοθετεί τη διάλυση κάθε υπηρεσίας δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα με την προώθηση εφαρμογής του νεοφιλελεύθερου νόμου για την ίδρυση "Κοινωνικών Συνεταιρισμών", που το μόνο που θα πετύχει είναι η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και η επιβάρυνση των πολιτών από τις υπηρεσίες που θα παρέχουν» σημειώνει στο τέλος της ανακοίνωσής της η Ομοσπονδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα