Επίθεση Τσίπρα σε κυβέρνηση και Σαμαρά

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε σήμερα (8/12) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τη βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών, είπε ότι Η ενδοτικότητα της κυβέρνησης Σαμαρά

έχει αποθρασύνει την τρόικα η οποία εκβιάζει πλέον ανοιχτά και ευθέως τους δανειολήπτες.

«Το διευθυντήριο βρυχάται μπροστά στην υποταχτική, μοιραία και άβουλη κυβέρνηση Σαμαρά», ήταν το πιο ήπιο σχόλιο του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος προειδοποιώντας τόνισε πως «αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να φτάσει την υποταγή μέχρι τους πλειστηριασμούς, στην πραγματικότητα θα δώσει το πράσινο φως όχι μόνο για να αλλάξουν χέρια οι ιδιοκτησίες αλλά για να αλλάξει χέρια η οικονομία και η χώρα ολόκληρη».

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ετοιμάζει «μετά το καταστροφικό για τα δημόσια ταμεία και τους μικροομολογιούχους PSI»ένα ακόμη «έγκλημα», που δεν είναι άλλο από «το πέρας του κύκλου της εσωτερικής υποτίμησης, της εκποίησης της ιδιωτικής περιουσίας, της εκποίησης των χρεοκοπημένων τραπεζών και της μετατροπής της χώρας σε αποικία χρέους με εξευτελιστικές αμοιβές εργασίας και τρομακτικά ποσοστά ανεργίας».

Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «αποκαλυπτική» τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, αναδείχθηκε από αυτήν «η γύμνια και η ένδεια των επιχειρημάτων της κυβερνητικής πλειοψηφίας καθώς και η αμηχανία τους μπροστά στα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής τους»

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι δεν θα εκτελεστεί ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε το Σάββατο τα μεσάνυχατα, λέγοντας: «Ούτως ή άλλως δε προβλέπεται να εκτελεσθεί ως έχει» και εξήγησε το γιατί τονίζοντας ότι θα αναθεωρηθεί με νέα μέτρα όταν θα συμφωνηθεί με τη τρόικα πόσο μεγάλο είναι το δημοσιονομικό κενό για το 2014.

«Αυτά είναι τα κακά νέα.» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Τα καλά νέα είναι ότι δε θα προλάβουν να τον αναθεωρήσουν αυτοί. Θα τον αναθεωρήσουμε εμείς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προς όφελος των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων και των αγροτών», πρόσθεσε.

Εκτός όμως από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και προσωπικά στον Πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον «μαέστρο τη κινδυνολογίας, της καταστροφολογίας και του φόβου».

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του: «Τον άκουσα χθες τον κ. Σαμαρά να επαίρεται διότι η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε, παρότι εμείς, δήθεν, κάναμε ό,τι μπορούσαμε γι' αυτό. Και αναρωτήθηκα: δεν γνωρίζει ο κ. Σαμαράς ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί;».

Αναφερόμενος στις εκλογές παρέπεμψε στην προεκλογική καμπάνια του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, όταν το μόνο προεκλογικό επιχείρημα του κ. Σαμαρά ήταν όπως είπε ο φόβος της χρεοκοπίας: «Διακινούσε παντού τη μαύρη προπαγάνδα, ως δίλημμα: ΝΔ ή χρεοκοπία και ΝΔ ή δραχμή. Ήταν αυτή η τρομοκρατία που εξώθησε απλούς πολίτες να βάζουν τα λεφτά τους σε σεντούκια και την ολιγαρχία σε μια πρωτοφανή πτήση κεφαλαίων στο εξωτερικό. Με αυτήν τη χωρίς όρια ανευθυνότητα του μακιαβελικού: ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ο κ. Σαμαράς αποσταθεροποίησε, ακόμη πιο πολύ, αυτό που υποτίθεται ότι κόπτονταν να περισώσει», και συνέχισε:

«Έχει, άραγε, ξεχάσει ο κ. Σαμαράς τον απροκάλυπτο και ανεύθυνο λαϊκισμό του, όταν χρησιμοποιούσε μικρά παιδιά σε διαφημίσεις, που με την απέραντη αθωότητά τους προέβαλαν σε όλους μας το φόβο τους, ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ; ».

Keywords
Τυχαία Θέματα