Επίθεση υπουργείου Παιδείας σε Ν.Δ.με αφορμή το No Borders

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Έντονη επίθεση εξαπέλυσε το υπουργείο Παιδείας, που με ανακοίνωσή του κατηγορεί τη ΝΔ για άσφαιρη και ανεύθυνη αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιζητά την σύγκρουση και την όξυνση αδιαφορώντας «για το κόστος ακόμη και σε ανθρώπινες απώλειες», ενώ κάνει λόγο και για «παρηκμασμένο συντηρητισμό άλλων εποχών».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

«Η ΝΔ που κόπτεται δήθεν για τα χρήματα των φορολογουμένων φαίνεται ότι προτιμά αυτά να κατασπαταλώνται σε πανάκριβες προμήθειες χημικών και δακρυγόνων ή σε αποζημιώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στα θύματα της βίας και του αυταρχισμού τύπου «ζαρντινιέρας»».

Παρηκμασμένος συντηρητισμός άλλων εποχών

Και συνεχίζει: «Είναι καιρός να αντιληφθεί ότι τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα όπως το προσφυγικό ή αυτά της νεολαίας, πρέπει να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία, περίσκεψη και τις κατάλληλες πολιτικές. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν πεδίο άσφαιρης και ανεύθυνης αντιπολίτευσης. Ας πάψει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης να αναζητούν την ταυτότητά τους στον αυταρχισμό και στον παρηκμασμένο συντηρητισμό άλλων εποχών».

Αναφορά γίνεται στην τακτική του υπουργείου απέναντι στο No Borders Camp που έλαβε χώρα στο ΑΠΘ, κατά τη διάρκεια του οποίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Παντής ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον πρύτανη του πανεπιστημίου, Περικλή Μήτκα, και με το υπουργείο Δικαιοσύνης, τις Αστυνομικές Αρχές και τους τοπικούς εμπλεκόμενους φορείς, με απώτερο σκοπό να αποφευχθούν βίαια επεισόδια και πιθανές καταστροφές εντός και εκτός του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με το υπουργείο παιδείας, η κατάληψη του πανεπιστημίου αντιμετωπίστηκε «με σύνεση και υπομονή από όλους τους εμπλεκόμενους και την πανεπιστημιακή κοινότητα, διασφαλίζοντας την ηρεμία και το δημόσιο συμφέρον κατά τον καλύτερο τρόπο».

Το άρθρο Επίθεση υπουργείου Παιδείας σε Ν.Δ.με αφορμή το No Borders εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα