Επώνυμοι που “κατεβαίνουν” στις εκλογές 2023: Ηθοποιοί, τραγουδιστές, πρώην αλλά και νυν αθλητές στον στίβο μάχης

Ολοένα και περισσότερο σε αναγνωρίσιμους και επώνυμους στρέφονται οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας ενόψει των εθνικών εκλογών, με ανθρώπους του αθλητισμού αλλά και αρκετούς ηθοποιούς και τραγουδιστές να “κατεβαίνουν” στην πολιτική σκηνή της χώρας, συμπλέοντας με το κόμμα που το οποίο τάσσονται.

Οι αθλητές που κατεβαίνουν στον “στίβο” της πολιτικής

Η τελευταία χρονικά υποψηφιότητα που ανακοινώθηκε ήρθε από το ΠΑΣΟΚ, που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Νίκου Σαργκάνη. Του βετεράνου τερματοφύλακα της Εθνικής,

του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που στη συνείδηση του κόσμου είναι ένας από τους κορυφαίους γκολκίπερ που έχει βγάλει η Ελλάδα. Μάλιστα στην εποχή του τον είχαν χαρακτηρίσει “φάντομ” για τον τρόπο που απογειωνόταν. Εκπρόσωπο από τον αθλητικό χώρο έχουν σχεδόν όλα τα κόμματα. Με τη Νέα Δημοκρατία θα κατέβει στα Ιωάννινα ο Γιούργκας Σεϊταρίδης. Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική το 2004, παίκτης του Παναθηναϊκού που πήρε τη μεγάλη μεταγραφή για την Πόρτο και το τρομερό συμβόλαιο για τη Ντιναμό Μόσχας.

Πριν λίγες ημέρες, ο Αλέξης Τσίπρας (εν μέσω αντιδράσεων η αλήθεια είναι) ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του παίκτη του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ Νίκου Παππά, για τη δημαρχεία της Αθήνας. Ο Βασίλης Τσιάρτας (με την οικογένειά του να κρατάει αποστάσεις) θα “κατέβει” στο ψηφοδέλτιο της “Εθνικής Δηνμιουργίας” των Τζήμερου-Κρανιδιώτη. Παλαίμαχος της ΑΕΚ, με διεθνή καριέρα στη Σεβίλλη και πρωταθλητής Ευρώπης με την Ελλάδα το 2004.

Το ΚΚΕ είναι το κόμμα με τους περισσότερους εκπροσώπους από τον χώρο καθώς έχει στο ψηφοδέλτιο του τους προπονητές στίβου Γιώργο Πομάσκι και Παρασκευή Μανιάτη, καθώς επίσης και τον τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης Νίκο Παπαδόπουλο.

Καλλιτέχνες στη “σκηνή” της πολιτικής

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας προπορεύεται όσον αφορά και τους καλλιτέχνες. Στο ψηφοδέλτιό του θα δούμε τον ηθοποιό Παύλο Ορκώπουλο με δεκάδες ρόλους στην ελληνική τηλεόραση, τον Θέμη Πάνου με συμμετοχές στο Εθνικό Θέατρο, τον Dj Rico ή αλλιώς Βαγγέλη Σερίφη, που πρωταγωνιστεί στη hip hop σκηνή της Ελλάδας και είναι ο σύζυγος της Κατερίνας Στικούδη.

Υποψήφια στην Ανατολική Αττική θα είναι η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου και στην Κορινθία η συνάδελφός της Λίλα Καφαντάρη. Στο επικρατείας θα είναι ο ερμηνευτής Διονύσης Τσακνής. Με τη Νέα Δημοκρατία κατεβαίνει στον Νότιο τομέα Αθηνών ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης. Ο πρόεδρος του ΣΕΗ και ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας βρίσκεται στο πλευρό του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου “Πλεύση Ελευθερίας”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε και επίσημα τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό του, του ηθοποιού Μάριου Αθανασίου και του τραγουδιστή της hip hop Μιθριδάτη, για τον οποίο ξέσπασε σάλος μετά τις σεξιστικές και χυδαίες αναρτήσεις που είχε κάνει στα social media.

Στο ψηφοδέλτιο του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη, “ΜέΡΑ 25” βρίσκεται ο τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης. Επιπλέον βουλευτής του κόμματος είναι ήδη ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης που αναμένεται να είναι ξανά υποψήφιος του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα