Έρχονται νέες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», η νέα κυβέρνηση θα κληθεί τον Ιούνιο, με βάση το μνημόνιο, να υιοθετήσει ένα νέο σύστημα υπολογισμού των αντικειμενικών, οι οποίες πλέον θα προσδιορίζονται με «πιλότο» τη βάση δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος, που ενημερώνεται με στοιχεία συναλλαγών από τις εμπορικές τράπεζες

Αυτό σημαίνει,

πως θα υπάρξουν νέες αυξήσεις των αντικειμενικών τιμών για κατοικίες (διαμερίσματα και μονοκατοικίες). Παρότι οι αγοραίες τιμές έχουν υποχωρήσει από 7,5% έως 24,5% από το 2008 μέχρι και σήμερα στις περισσότερες των περιπτώσεων παραμένουν ακόμη σε επίπεδα πολύ υψηλότερα των αντικειμενικών. Η άνοδος των αντικειμενικών θα είναι μεγαλύτερη στις περιοχές όπου καταγράφεται μικρή μείωση των αγοραίων τιμών.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως η μείωση των τιμών την τελευταία τετραετία είναι χαμηλότερη του 10% σε περιοχές όπως η Αργυρούπολη , το Ελληνικό , η Νέα Σμύρνη , το Παλαιό Φάληρο , ο Διόνυσος , η Πεντέλη , η Δροσιά , η Κηφισιά κ.α. Σε αυτές θεωρείται βέβαιο ότι θα αυξηθούν οι αντικειμενικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα