Έρευνα της αστυνομίας για τις απεργίες

Εστάλη στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τις απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μετά από σχετική εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτας Φάκου, η οποία παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα.

Η αστυνομία θα αναλάβει τη διερεύνηση ενδεχόμενης διάπραξης αδικημάτων και θα παραδώσει το πόρισμά της,

μέχρι την Παρασκευή.

Στο πλαίσιο της έρευνας, βάσει της εισαγγελικής εντολής, θα κληθούν να εξεταστούν ως μάρτυρες μέλη της διοίκησης των εταιρειών συγκοινωνιών.

Η δικογραφία, περιλαμβάνει δημοσιεύματα που καταγγέλλουν απεργούς οι οποίοι φέρονται να πληρώνονται τις ημέρες απεργίας. Επίσης περιλαμβάνει καταγγελίες ότι δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα για το προσωπικό κατά τη διάρκεια των απεργιών, καθώς και δύο δικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου, που έκριναν τις απεργίες των εργαζομένων παράνομες.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αν διαπιστωθεί η διάπραξη του αδικήματος της παραβίασης δικαστικής απόφασης από τους εργαζόμενους, τότε προβλέπεται ακόμη και απόλυσή τους.

Την αλληλεγγύη της «στον αγώνα για την προάσπιση των εργασιακών και συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία πλήττονται από την αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης» εξέφρασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα