Έρευνες του ΣΔΟΕ σε Mercedes και BMW

Εισαγωγικές θυγατρικές εταιρείες μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως η Mercedes και η BMW ελέγχονται από το ΣΔΟΕ σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε στο βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Οικονόμου, ο κ. Μαυραγάνης

επιβεβαιώνει ότι «για τις δύο εταιρείες βρίσκονται σε εξέλιξη οι δέουσες ενέργειες από την ελεγκτική Υπηρεσία Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ)».

Αναφέρει, επίσης, ότι «στο πλαίσιο της εφαρμογής του Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου 2012-2014, διενεργούνται από το ΣΔΟΕ έλεγχοι νόμιμης εισαγωγής, εμπορίας και κυκλοφορίας ΕΙΧ οχημάτων» και διαβεβαιώνει ότι «με την ολοκλήρωση των ελέγχων και σε περίπτωση διαπίστωσης φορολογικών παραβάσεων ή λαθρεμπορίας, τα επιβληθέντα πρόστιμα θα διαβιβαστούν άμεσα για καταλογισμό και είσπραξη στις αρμόδιες ΔΟΥ και στα αρμόδια τελωνεία».

Ο κ. Οικονόμου επικαλούνταν δημοσίευμα του περασμένου Μαΐου, σύμφωνα με το οποίο οι δύο εταιρείες «εμφανίζουν την τιμή εργοστασιακής πώλησης των αυτοκινήτων από τις μητρικές εταιρείες στη Γερμανία στις θυγατρικές εταιρείες στην Ελλάδα, σημαντικά μειωμένη σε σχέση με την πραγματική εργοστασιακή τιμή, γεγονός που συνεπάγεται απώλειες εκατομμυρίων ευρώ για το ελληνικό δημόσιο από τα τέλη ταξινόμησης και τους φόρους πολυτελείας».

Keywords
Τυχαία Θέματα