«Εργασιακό μπλακ άουτ» διαπιστώνει ο Αλ. Τσίπρας

Το δρόμο της αντίστασης καλεί να πάρουν οι εργαζόμενοι, ο αρχηγός της Κ.Ο. ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, που συναντήθηκε τη Δευτέρα 1η Απριλίου με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους εταιρειών μεταξύ των οποίων και η Εθνική.

«Σήμερα και τυπικά καταργείται η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας- στόχος της μνημονιακής πολιτικής είναι να μετατρέψουν την Ελλάδα

σε μια χώρα συγκρίσιμη με χώρες όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα «εργασιακό μπλακ άουτ διαρκείας» αναφερόμενος στην κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης και του επιδόματος γάμου που αφορά περισσότερους από 500 χιλιάδες εργαζόμενους.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα επαναφέρει το πλαίσιο της εργατικής νομοθεσίας και «θα αποδομήσει το καθεστώς εργασιακής ζούγκλας που έχει οικοδομηθεί».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στην Κύπρο, εκτιμώντας πως το μοντέλο, θα ακολουθηθεί και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, ιδιαίτερα του Νότου, που βρίσκονται υπό την ασφυκτική κηδεμονία της τρόικας.

Τέλος, αναφέρθηκε στις επενδύσεις που δεν έρχονται γιατί η Ελλάδα είναι μια οικονομία που καταρρέει. «Για εμάς προϋπόθεση για να σωθεί η χώρα είναι να δημιουργήσουμε ένα σταθερό καθεστώς εργασίας, ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό καθεστώς και να δώσουμε τη δυνατότητα ανάκαμψης» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Κεδίκογλου: Ο Α.Τσίπρας κινδυνολογεί

«Είναι γνωστή η αδυναμία του κ. Τσίπρα στην κινδυνολογία. Το κάνει συνεχώς από το περασμένο καλοκαίρι και διαψεύδεται ανελλιπώς. Έτσι θα συμβεί και αυτή τη φορά. Η κυβέρνηση οδηγεί σταθερά τη χώρα μακριά από τα επικίνδυνα βράχια του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα