Ερντογάν: Κάθε επέμβαση στη Συρία πρέπει να έχει στόχο το τέλος του Άσαντ

Αντίθετος με το ενδεχόμενο μιας περιορισμένης στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, δηλώνει ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Οποιαδήποτε επέμβαση στη Συρία θα πρέπει να έχει ως στόχο να δοθεί ένα τέλος στην εξουσία του προέδρου Άσαντ" διαμήνυσε ο τούρκος πρωθυπουργός, αντιδρώντας άμεσα στις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου για μια περιορισμένης έκτασης επιχείρηση.
"Μια περιορισμένη επιχείρηση δεν θα μπορούσε να είναι ικανοποιητική για εμάς", δήλωσε χαρακτηριστοικά ο Ερντογάν, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό

τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

«Μία επέμβαση θα έπρεπε να γίνει κατά το υπόδειγμα του Κοσόβου. Μια επέμβαση μίας ή δύο ημερών δεν θα αρκέσει. Ο στόχος θα έπρεπε να είναι να εξαναγκαστεί το καθεστώς να εγκαταλείψει την εξουσία» ανέφερε.

Όσον αφορά στις δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο Τούρκος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «αν ληφθούν υπόψη οι δηλώσεις Κέρι, η επιχείρηση μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν από τη σύνοδο της G20», η οποία πρόκειται να γίνει στις 5-6 Σεπτεμβρίου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα