Ερντογάν: Να συγκληθεί άμεσα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να ληφθούν μέτρα μετά από τη «σφαγή», όπως χαρακτήρισε τα χθεσινά επεισόδια στην Αίγυπτο, ζήτησε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εκείνοι που παραμένουν σιωπηλοί μπροστά σε αυτή την σφαγή είναι το ίδιο ένοχοι με εκείνους που την διέπραξαν. Το ΣΑ του ΟΗΕ πρέπει να συγκληθεί

σύντομα», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

Την ίδια ώρα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προκαλούν με την έκφραση της υποστήριξής τους στην καταστολή από την αιγυπτιακή κυβέρνηση των διαδηλώσεων υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκατοντάδες άνθρωποι.

«Είναι λυπηρό που πολιτικές, εξτρεμιστικές οργανώσεις επιμένουν στη ρητορική της βίας και της υπονόμευσης του δημόσιου συμφέροντος», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΑΕ.

Ανάλογη ήταν και η στάση του Μπαχρέιν που δήλωσε ότι «τα μέτρα, τα οποία ελήφθησαν στην Αίγυπτο για την αποκατάσταση της τάξης ανταποκρίνονται στο αίτημα των πολιτών να έχει το κράτος το δικαίωμα προστασίας τους».

Τα χθεσινά επεισόδια καταδίκασε το Κατάρ, που υποστήριξε την κυβέρνηση Μόρσι, επισημαίνοντας ότι «ο διάλογος είναι ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση της κρίσης στην Αίγυπτο», ενώ η Δανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διακόψει την παροχή βοήθειας προς το Κάιρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα