«Έσπασαν» την απαγόρευση τους «έσπασαν» στο ξύλο

Μπορεί να είχαν απαγορευτεί οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, χιλιάδες όμως πολίτες αψήφησαν την οδηγία και διαδήλωσαν την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Ecofin. Στην αστυνομοκρατούμενη Αθήνα, σημειώθηκαν επεισόδια σημειώθηκαν αργά το απόγευμα. Σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν 5 προσαγωγές.

Ομάδες διαδηλωτών

συνεπλάκησαν με άνδρες των ΜΑΤ που έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν. Τα πρώτα επεισόδια ξεκίνησαν στην Σταδίου στην προσπάθεια των διαδηλωτών να «σπάσουν» τον αστυνομικό κλοιό και να κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα. Τα ΜΑΤ κάνοντας χρήση, δακρυγόνων, χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης τους απώθησαν.

Στη συνέχεια το σκηνικό των επεισοδίων μεταφέρθηκε στα Προπύλαια όπου διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς οι οποίο έκαναν και πάλι εκτεταμένη χρήση χημικών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες υπήρξαν τραυματισμοί διαδηλωτών από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Μηχανοκίνητες αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στους διαδηλωτές που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ασκληπιού, πετώντας βομβίδες κρότου - λάμψης. Πολλοί από τους συγκεντρωμένους εγκλωβίστηκαν στα παρακείμενα καταστήματα. Νωρίτερα, ένταση επικράτησε στην συμβολή των οδών Σταδίου και Αμερικής όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ χρησιμοποίησαν χημικά, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να απωθήσουν το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Με επικεφαλής ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η πορεία ξεκίνησε από την Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα αλλά η αστυνομία είχε βάλει φραγμό αναγκάζοντάς τους, να επιστρέψουν πίσω.

Keywords
Τυχαία Θέματα