«Εξαπατήθηκα», λέει ο Ραχόι για το σκάνδαλο

Ενώπιον του ισπανικού Κοινοβουλίου κλήθηκε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το σκάνδαλο διαφθοράς, που αφορά στα «μαύρα ταμεία» τα οποία διαχειριζόταν ο πρώην ταμίας του Λαϊκού Κόμματος (PP) Λουίς Μπάρθενας

Όπως είπε αρχικά ο ισπανός πρωθυπουργός ήθελε να μιλήσει στους βουλευτές για να αντικρούσει τα ψεύδη και τους χειρισμούς σε βάρος του, τους οποίους ενθάρρυναν ορισμένοι πολιτικοί ηγέτες.

Ο Ραχόι δήλωσε ότι εξαπατήθηκε δείχνοντας εμπιστοσύνη στον πρώην ταμία του Λαϊκού Κόμματος Λουίς Μπάρθενας, ο οποίος

έχει προφυλακιστεί εν μέσω της έρευνας για την υπόθεση.

«Εξαπατήθηκα δείχνοντας εμπιστοσύνη σε κάποιον που δεν την άξιζε», είπε ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας ενώπιον των βουλευτών, ενώ απέκλεισε την περίπτωση να παραιτηθεί δηλώνοντας ότι η «υπόθεση Μπάρθενας» δεν τον εμπόδισε, ούτε θα τον εμποδίσει να κυβερνήσει.

«Τίποτε σε σχέση με το θέμα αυτό δεν με εμπόδισε ούτε θα με εμποδίσει να κυβερνήσω. Τίποτε από αυτά δεν αγγίζει, περιορίζει ή επηρεάζει το πρόγραμμα της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά ο ισπανός Πρωθυπουργός.

Εξάλλου, κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως ενθαρρύνει «ψέματα και φαλκιδεύσεις» τα οποία, όπως είπε, «βλάπτουν την εικόνα της Ισπανίας»

Keywords
Τυχαία Θέματα