Εξάρθρωση συμμορίας ληστών στα Δυτικά Προάστια

Λήστευαν καταστήματα σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, υποδυόμενοι τους curier η τους διανομής φαγητού (delivery), για να μπορούν να μπαίνουν στο εσωτερικό τους,  με την πρόφαση ότι θα αφήσουν κάποιο δέμα η κάποια «παραγγελία». Όταν, όμως, βρίσκονταν μέσα, απειλούσαν με ένα πιστόλι, που αποδείχθηκε κρότου, τους υπαλλήλους, άρπαζαν τα χρήματα και διέφευγαν με μοτοσικλέτες, πάνω στις οποίες είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για τη συμμορία, τα μέλη της οποίας κρύβονταν πίσω από ληστείες ζαχαροπλαστείου και ανταλλακτηρίου χρημάτων και για τη δράση

της οποίας συνελήφθησαν τρείς ημεδαποί, οι οποίοι είχαν συγκεκριμένους ρόλους στις παράνομες ενέργειες.

Ιδού πώς περιγράφει η Αστυνομία, τον τρόπο δράσης της ομάδας:

Στόχευαν σε καταστήματα με μεγάλα χρηματικά αποθέματα, όπως ζαχαροπλαστεία κατά τις εορταστικές μέρες και ανταλλακτήρια χρημάτων, τα οποία βρίσκονταν σε περιοχή της Δυτικής Αττικής. Προσέγγιζαν τους υπαλλήλους των καταστημάτων και τους αιφνιδίαζαν αφαιρώντας τα χρηματικά ποσά, υποδυόμενοι διάφορους ρόλους, όπως διανομέας καφέ «delivery» ή διανομέας ταχυμεταφορών «courier». Κάλυπταν τα χαρακτηριστικά τους με κράνη μηχανής, σκούφο και μάσκες προστασίας κατά του κορωνοϊού, ενώ φορούσαν γάντια.

Εισέρχονταν στα καταστήματα με την απειλή πιστολιού και ακινητοποιώντας τους παθόντες, αφαιρούσαν τα χρηματικά ποσά. Χρησιμοποιούσαν μοτοσυκλέτες μεσαίου κυβισμού για την μετάβαση και διαφυγή τους από τους χώρους διάπραξης των ληστειών, στις οποίες είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που είχαν αντιγράψει από μοτοσικλέτες που πωλούνταν σε διαδικτυακό ιστότοπο».

Τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με πληροφορίες η οργάνωση τα περασμένα Χριστούγεννα όταν η εμπορική κίνηση ήταν μεγάλη και το υπολογιζόμενο απόθεμα χρημάτων το ίδιο, εισέβαλε σε γνωστό ζαχαροπλαστείο στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου και οι δράστες απέσπασαν 4.000 ευρώ από το ταμείο. Ο επόμενος στόχος τους βάσει των στοιχείων της αστυνομίας ήταν ανταλλακτήριο στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, στο Περιστέρι, στις αρχές Μαρτίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υπάλληλος, στη θέα του ενός εκ των τριών που εμφανίστηκε, έπεσε κάτω και προσποιήθηκε την αναίσθητη με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή. Πέντε μέρες αργότερα, όμως,  επέστρεψαν οι δράστες και πάλι στο συγκεκριμένο ανταλλακτήριο για να ολοκληρώσουν αυτό που είχαν αφήσει στη μέση… Αυτή τη φορά, το σχέδιο ήταν διαφορετικό.

Κούριερ με μηχανάκι

Ο ένας από τους τρεις εμφανίστηκε ως κούριερ, με μηχανάκι, παριστάνοντας ότι  ήθελε να παραδώσει ένα ογκώδες κουτί. Η υπάλληλος πείστηκε να ανοίξει την πλαϊνή πόρτα για να χωρέσει το εν λόγω κουτί και τότε πραγματοποιήθηκε η ληστεία. Ο κουκουλοφόρος άρπαξε τότε περίπου 2.500 ευρώ, 5.000 λίρες Αγγλίας και 4.200 δολάρια ΗΠΑ. Κατά των τριών συλληφθέντων, ηλικίας 41, 38 και 31 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- συμμορία που διαπράττει πλαστογραφίες και ληστείες τετελεσμένες και σε απόπειρα.

 Από τις έρευνες σε οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πιστόλι σφαιριδίων με γεμιστήρα κενού περιεχομένου, πιστόλι μικρού μεγέθους με καφέ λαβή, πλαστική θήκη μεταφοράς όπλου – πιστολιού με γεμιστήρα σφαιριδίων κενού περιεχομένου, χάρτινο σωληνάριο που περιείχε πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων και αμπούλα αέρος, σπρέι πιπεριού, υφασμάτινο κουτί διανομέα χρώματος μαύρου, 2 μοτοσικλέτες και κράνη μηχανής, πλήθος ενδυμάτων, υποδημάτων και αντικειμένων σχετικά με τη δράση της συμμορίας, το χρηματικό ποσό των 3.690 ευρώ, 2 χάρτινα τμήματα που περιέκλειαν δεσμίδες χρημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα