Εξαρθρώθηκαν δύο μαφιόζικες εγκληματικές οργανώσεις στην Κρήτη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δύο εγκληματικές οργανώσεις που δρούσαν με πρακτικές μαφίας εξάρθρωσαν οι αστυνομικές υπηρεσίες στην Κρήτη. Οι δύο οργανώσεις όπως έγινε γνωστό «έβγαζαν από τη μέση» με όποιο τρόπο μπορούσαν όσους δεν συμμορφώνονταν με τις απαιτήσεις τους ή αποτελούσαν εμπόδια στα σχέδιά τους! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης γλίτωσε από βομβιστική επίθεση χάρη στη… σύλληψη

των δραστών!

«Εγκέφαλος» των δυο συμμοριών, ήταν ένας 37χρονος κρεοπώλης, ο οποίος είχε αρχίσει να προετοιμάζει την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο του κ. Πολάκη, όμως, έκανε το λάθος να μιλήσει για την επικείμενη απόπειρα στο κινητό του. Η συνομιλία του καταγράφηκε από τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ. που παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των υπόπτων για συμμετοχή στις σπείρες κι έτσι αποφασίστηκε να επιταχυνθεί η επιχείρηση για τη σύλληψή τους!

Ο κρεοπώλης από τον ορεινό Μυλοπόταμο, όπως έγινε γνωστό δεν δεχόταν την ύπαρξη ανταγωνισμού ούτε στη νόμιμη επιχειρηματική του δραστηριότητα και είχε εξαναγκάσει με απειλές και δολιοφθορές έναν συνάδελφό του να βάλει «λουκέτο» στο κατάστημα που είχε ανοίξει κοντά στο δικό του.

Τα μέλη των συμμοριών του δεν δίσταζαν να χτυπούν ή να πυροβολούν αυτούς που τα έβαζαν μαζί τους, όπως έκαναν και με μια νεαρή γυναίκα την οποία ξυλοκόπησαν στη μέση του δρόμου επειδή θεώρησαν ότι τους κατέδωσε για κλοπή οχήματος.

Όπως αποκάλυψε ο Περιφερειακός Διευθυντής Ασφάλειας Κρήτης, ταξίαρχος Γιώργος Σκανδαλάκης, οι συμμορίες που σκορπούσαν τον τρόμο κρύβονταν πίσω από την επίθεση με Καλάσνικοφ στην πολυτελή κατοικία γνωστού επιχειρηματία στην περιοχή Τρία Μοναστήρια του Ρεθύμνου, την οποία «γάζωσαν» με σφαίρες όταν αρνήθηκε να υποκύψει στους εκβιασμούς που του έκαναν απαιτώντας να κλείσει τα δυο καταστήματά του, πράγμα που τελικά, έκανε φοβούμενος για τη ζωή του και τις ζωές της οικογένειάς του.

Το άρθρο Εξαρθρώθηκαν δύο μαφιόζικες εγκληματικές οργανώσεις στην Κρήτη εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα