Εξαρθρώθηκε σπείρα που ανατίναζε ΑΤΜ

Εξαρθρώθηκε στη Χαλκίδα εγκληματική ομάδα, που ενέχεται σε ανατινάξεις-διαρρήξεις μηχανημάτων Α.Τ.Μ σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Συνελήφθησαν, μετά από συστηματικές έρευνες των αστυνομικών Αρχών, δύο από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, υπήκοοι Ρουμανίας ηλικίας 29 και 37 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, για εκρήξεις σε μηχανήματα Α.Τ.Μ,

διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, κλοπή οχήματος και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών.

Συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τουλάχιστον τριών (3) ακόμη μελών της εγκληματικής ομάδας, που έχουν ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές Αρχές. Πρόκειται για ένα 32χρονο υπήκοο Ρουμανίας και δύο ημεδαπούς ηλικίας 44 ετών και 58 ετών.

 Όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, το τελευταίο τουλάχιστον εξάμηνο συγκρότησαν εγκληματική ομάδα που είχε καθορισμένη ιεραρχική δομή και σύνθεση και σκοπό την διάρρηξη Α.Τ.Μ, σε διαφορές περιοχές της χώρας.

Το κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν ο ιδιαίτερος τρόπος και η ξεχωριστή μέθοδος, που ακολουθούσαν για τη διάρρηξη των μηχανημάτων Α.Τ.Μ. Πιο αναλυτικά, αφού επέλεγαν προσεκτικά τους χώρους, όπου είναι εγκατεστημένα Α.Τ.Μ, προσέγγιζαν τα μηχανήματα και διοχέτευαν στο εσωτερικό τους, με λάστιχα υψηλής πίεσης, αέριο από φιάλες. Στη συνέχεια προκαλούσαν έκρηξη του αερίου, με σπινθήρα συσσωρευτή, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται το εξωτερικό μέρος των Α.Τ.Μ. και να απελευθερώνονται οι ειδικές κασετίνες που περιείχαν τα χαρτονομίσματα .

Οι δράστες κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις αστυνομικές Αρχές για κακουργηματικές πράξεις, μεταξύ των οποίων και για παγιδεύσεις Α.Τ.Μ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα