Εξέγερση κρατουμένων στην «Αμυγδαλέζα» της Ιταλίας

Εξέγερση μεταναστών είχαμε στο κέντρο προσωρινής κράτησης του Ίζολα Κάπο Ριτσούτο της Καλαβρίας στην Ιταλία, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές.

Την εξέγερση προκάλεσε ο θάνατος ενός αλλοδαπού, του Μουστάφα Ανάκι. Ο Ανάκι καταγόταν από το Μαρόκο, ήταν 31 ετών και έχασε την ζωή του υπό ανεξακρίβωτες συνθήκες.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν γενικώς λόγο για το ότι αισθάνθηκε «έντονη δυσφορία». Ο Ανάκι απεβίωσε την 10η Αυγούστου, αλλά η είδηση δημοσιεύτηκε στον ιταλικό τύπο σήμερα (19/08), με μερικά ακόμη στοιχεία: μετά τον θάνατο του Μαροκινού μετανάστη

οι υπόλοιποι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές στο «κέντρο προσωρινής φιλοξενίας» το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη του Κρότωνα. Η εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα" ανέφερε ότι «το κέντρο του Ίζολα Κάπο Ριτσούτο έκλεισε για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα λόγω των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν στους χώρους κράτησής του». Η πρόσβαση των δημοσιογράφων στα κέντρα προσωρινής κράτησης, όπως σημειώνει ο Τύπος, παραμένει προβληματική καθώς οι αρχές συχνά επικαλούνται λόγους «δημόσιας τάξης» και αρνούνται να δίνουν άδεια για ρεπορτάζ ή καθυστερούν την χορήγησή της επί μήνες.

Πηγή: avgi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα