Εξελίξεις δρομολογούνται στα Πανεπιστήμια

Παρά το γεγονός πως οι απεργοί επιμένουν στο αίτημά τους για αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα και τονίζουν ότι δεν αποδέχονται καμιά διαπραγμάτευση με δεδομένη την απόλυση συναδέλφων τους, το μέτωπο φαίνεται πως έχει διαρραγεί καθώς ορισμένοι προσήλθαν την Παρασκευή (29/11) κανονικά στην εργασία τους.

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδειξε ο υπουργός Παιδείας

Με χθεσινές του δηλώσεις, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατήγγειλε ότι το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο παραμένει παρανόμως

κλειστό από μια μικρή μειοψηφία, επιρρίπτοντας ευθύνες σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η απεργιακή επιτροπή του ΕΚΠΑ δεν άφησε αναπάντητες τις καταγγελίες, καταλογίζοντας στον κ. Αρβανιτόπουλο «προσπάθεια να αμφισβητήσει την απόφαση της γενικής συνέλευσης» των διοικητικών υπαλλήλων.

Το κλίμα στους κόλπους των διοικητικών υπαλλήλων

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο δηλώσεις του γ. γραμματέα των διοικητικών που τάσσεται υπέρ της συναινετικής λύσης, σημαντικό ποσοστό των διοικητικών προσήλθαν για να εργαστούν την Παρασκευή (29/11) στο Πανεπιστήμιο.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του συλλόγου των υπαλλήλων Δημήτρη Σακάτο, σήμερα το πρωί προσήλθαν στις θέσεις τους για να εργαστούν περίπου το 50% των υπαλλήλων. «Αποδεικνύεται ότι μεγάλη μερίδα των υπαλλήλων επιθυμεί τον διάλογο» ανέφερε ο κ. Σακάτος.

«Η απεργία συνεχίζεται κανονικά» δηλώνει η απεργιακή επιτροπή των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

«Λόγω της διασποράς των διοικητικών υπηρεσιών του πανεπιστημίου δεν μπορούμε να έχουμε ακριβή εικόνα. Υπάρχει, όμως, η απόφαση της γενικής συνέλευσης για απεργία, η οποία επιπλέον περιφρουρείται», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπάσιος, μέλος της απεργιακής επιτροπής, διαψεύδοντας προηγούμενο ισχυρισμό του γενικού γραμματέα του συλλόγου Δημήτρη Σακάτου, ότι έχει προσέλθει στην εργασία του περίπου το 50% των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Δεν ενστερνίζεται όπως όλα δείχνουν τις δηλώσεις προηγούμενων ημερών του Κ. Αρβανιτόπουλου, ο Κυρ. Μητσοτάκης και με δηλώσεις του χθες στο ραδιόφωνο του Real 97,8, o υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διέψευσε τις δηλώσεις του συναδέλφου στο υπουργείο Παιδείας, για περιορισμό των διαθεσιμοτήτων στα Πανεπιστήμια.

«Μισό λεπτό να το αποσαφηνίσω αυτό. Δεν υπάρχει καμία υπαναχώρηση της κυβέρνησης ως προς τον αριθμό, το τονίζω, τον αριθμό των υπαλλήλων των πανεπιστημίων που θα τεθούν στη διαθεσιμότητα», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε: «Ενδεχομένως μέσα από τις αιτήσεις θεραπείας να προκύψουν διορθώσεις στους πίνακες. Δεν αλλάζει όμως ο συνολικός αριθμός, ούτε υπάρχει καμία υπαναχώρηση της κυβέρνησης ως προς τον αριθμό όσων θα τεθούν σε διαθεσιμότητα από τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων θέλω να είμαι απόλυτος και κατηγορηματικός».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των διαθεσιμοτήτων έχει μειωθεί, ο Μητσοτάκης απάντησε πως έχει δει δήλωση του αρμόδιου υπουργού Κων. Αρβανιτόπουλου χθες, η οποία διαψεύδει όσα έχουν γραφτεί στον Τύπο και ο ίδιος επιβεβαιώνει πως δεν υπαρχει κανενα απολύτως ζήτημα να αλλάξει ο αριθμός των όσων τεθούν στη διαθεσιμότητα από την κατηγορία των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων.

Η τροπολογία για το εξάμηνο

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους φοιτητές των ΑΕΙ, να εξεταστούν κατά την εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου του 2014, σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξαρτήτως εάν αυτά έχουν διδαχθεί το χειμερινό ή το εαρινό εξάμηνο.

Η τροπολογία πέρασε με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ . Με δεδομένο ότι στις τροπολογίες δεν γίνεται ξεχωριστή επί των άρθρων συζήτηση (στη συγκεκριμένη τροπολογία, έντεκα διαφορετικές ρυθμίσεις περιλαμβάνονταν σε ένα άρθρο), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν «παρών» στηρίζοντας τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Η ΔΗΜΑΡ καταψήφισε διαμαρτυρόμενη για τη διαδικασία, ενώ «όχι» είπαν και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. Για τους περισσότερους ομιλητές, η ρύθμιση για την εξεταστική, συνδέεται με την απόπειρα «διάσωσης του εξαμήνου» κατόπιν της εμπλοκής που δημιουργήθηκε με την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ.

Keywords
υπουργείο παιδείας, ανεξαρτητοι ελληνες, χρυση αυγη, συριζα, ανταρσυα, εκπα, απε-μπε, απεργια, αθηνα, real, κων, υπαρχει, βουλη, αει, ιουνίου, ΠΑΣΟΚ, δημαρ, ΚΚΕ, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απολυσεις στο δημοσιο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, αυγη, εκπα, εργασια, ραδιοφωνο, υπουργείο παιδείας, real, αει, αιτησεις, απε, απε-μπε, γεγονος, γινεται, δεδομενο, δυνατοτητα, δηλωση, δηλωσεις, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εικονα, καποδιστριακο, κλιμα, μητσοτακης, μπε, πινακες, πρωι, ρυθμισεις, ρυθμιση, συζητηση, υπουργος παιδειας, χρυση, κωνσταντινος, εξεταστικη, υπουργειο, ιουνίου, κλειστο, κων, θελω να, θεσεις
Τυχαία Θέματα