Εξέταση αίματος θα προβλέπει την εμφάνιση καρκίνου του στόματος

Αμερικανοί ερευνητές αναπτύσσουν μια νέα εξέταση αίματος, η οποία θα προβλέπει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του στόματος που έχει προκληθεί από τον ιό HPV. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, δρ Paul Brennan, από την αρμόδια υπηρεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προσπαθούν να διαπιστώσουν αν η χρήση ενός βιοδείκτη θα είναι έγκυρη, ώστε η εξέταση να αναπτυχθεί όσο το

δυνατόν πιο σύντομα.

Να σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα της εξέτασης θα ισχύει για τουλάχιστον δέκα χρόνια από την αιμοληψία και δεν θα αφορά μόνο τον καρκίνο του στόματος, αλλά και τον στοματοφαρυγγικό καρκίνο.

Όπως τόνισαν οι επιστήμονες, αν και οι κυριότεροι «ένοχοι» πρόκλησης καρκίνου είναι το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ, τα στοιχεία των τελευταίων ετών δείχνουν ότι τουλάχιστον το 60% του στοματοφαρυγγικού καρκίνου προκαλείται από το στέλεχος HPV16.

Όπως είπε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS ο δρ Eric Genden, «υπάρχει επιδημία στους καρκίνους που εμφανίζονται στη συγκεκριμένη περιοχή και έχουν σχέση με τον ιό HPV».

Keywords
Τυχαία Θέματα