Εξηγήσεις Προβόπουλου-Στουρνάρα στη Βουλή για την ΑΤΕ

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γ. Προβόπουλος θα προβούν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ενημέρωση της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή (στις 12 το μεσημέρι) για το κρίσιμο ζήτημα της πώλησης τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας.

Η ενημέρωση, την οποία είχαν ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, θα γίνει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Χθες, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευ. Αποστόλου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθ. Τσαυτάρης, σε επιστολή του με αποδέκτες τον Πρόεδρο της Βουλής και τον ερωτώντα βουλευτή, αναφέρει ότι «σύντομα θα υπάρξει ειδική νομοθετική μέριμνα για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη, που δεν θα μεταβιβαστούν (από την Αγροτική Τράπεζα) στην Τράπεζα Πειραιώς». Παράλληλα, σημειώνει ότι «η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως ορίζει ο νόμος», για να συμπληρώσει ότι «οι θυγατρικές εταιρείες που δεν θα μεταβιβαστούν, θα αξιοποιηθούν από το Δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υποστηρίζει ότι «διασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της Αγοριτικής Τράπεζας». Νωρίτερα, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Π. Λαφαζάνης, για το ζήτημα αυτό ανέβαζε κατακόρυφα τους τόνους της κριτικής προς την κυβέρνηση: «Ξεπουλάτε την δημόσια περιουσία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: onlynews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα