Φεύγει για να επανέλθει η Χίλαρι Κλίντον…

Την πολύ καλή συνεργασία του με την υπουργό Εξωτερικών του, Χίλαρι Κλίντον, επεσήμανε ο Μπαράκ Ομπάμα πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο της σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο δίκτυο CBS, ενόψει της φυγής της από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το διορισμό στη θέση της του Τζον Κέρι.

«Θα ήθελα απλώς να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία και να ευχαριστήσω δημόσια την Χίλαρι, η οποία πιστεύω ότι θα παραμείνει ανάμεσα στους καλύτερους υπουργούς Εξωτερικών που είχαμε... Είχαμε μια καλή συνεργασία τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Θα μου λείψει... Θέλω η χώρα

να καταλάβει και να εκτιμήσει τον σπουδαίο ρόλο που έπαιξε στη διάρκεια της θητείας μου και τις επιτυχίες της στην διεθνή σκηνή, χάρη στις ακατάβλητες προσπάθειές της», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος, εκφράζοντας την επιθυμία του να παραμείνει στη θέση της και στη νέα του θητεία.

Η φυγή της συνδυάζεται με τις ολοένα και εντονότερες εικασίες ότι η Κλίντον θα είναι υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ το 2016.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν παραχωρεί κοινές τηλεοπτικές συνεντεύξεις παρά μόνο με τη σύζυγό του ενώ εξαίρεση είχε αποτελέσει η συνέντευξη με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, στην γαλλική τηλεόραση τον Νοέμβριο του 2011, στο περιθώριο της G20.

Keywords
Τυχαία Θέματα