Φονική έκρηξη σε εργοστάσιο στο Τέξας

Ισχυρή πυρκαγιά ξέσπασε μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στις 7:50 μ.μ. τοπική ώρα (00.50 GMT της Πέμπτης)σε εργοστάσιο λιπασμάτων κοντά στην πόλη Γουάκο του Τέξας.

Πρόκειται για το εργοστάσιο West Fertilizer Plant, το οποίο βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νότια του Ντάλας, ωστόσο δεν έχουν μέχρι στιγμής διευκρινιστεί τα αίτια.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έχουν μεταδώσει

ποικίλους απολογισμούς θυμάτων. Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KWTX αναφέρθηκε σε 50-70 νεκρούς, βασιζόμενο σε πληροφορίες του επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Γουέστ.

«Δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των νεκρών», δήλωσε από την πλευρά του ο Πάτρικ Σουάντον, της αστυνομίας του Γουέικο, κάνοντας λόγο για «σκηνή καταστροφής» και προσθέτοντας ότι στο στάδιο αυτό δεν είναι γνωστή η αιτία της πυρκαγιάς και δεν είναι δυνατόν να προσδιορισθεί εάν πρόκειται για ατύχημα ή εγκληματική ενέργεια.

Η περιοχή σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το Ουάκο των ΗΠΑ, εκκενώθηκε και περίπου 2.800 κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους καθώς υπάρχει ανησυχία για νέα έκρηξη.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει ισχυρή μυρωδιά αμμωνίας ενώ υπάρχουν φόβοι για εξάπλωση τοξικού νέφους.

Keywords
Τυχαία Θέματα